Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Cüneyt Ünal serbest kalsın''

1 Eylül 2012 Cumartesi günü yayınlandı Suriye'de yaşanan iç savaşı görüntülerken kaçırılan Irak'ın El-Hurra televizyonu kameramanı Cüneyt Ünal'a Türkiye'deki meslektaşları destek verdi.

Meslektaşlarının serbest bırakılmasını isteyen gazeteciler, Suriye Büyükelçiliği önünde eylem yaptı. Ünal'ın serbest bırakılmasını isteyen gazeteciler eylemde, Meslektaşları fotoğrafını büyükelçilik binasına astı. Eylemde konuşan Ünal'ın eşi Nural ise "Eşim terörist değil." dedi.

Filistinli gazeteci Beşşar Fehmi Kandumi ile 21 Ağustos’ta Halep'te kaybolan; ardından Suriye devlet televizyonu tarafından görüntüleri yayınlanan Ünal'ın Türkiye'ye iade edilmesi için Türkiye Haber Kameramanları Derneği, Suriye Büyükelçiliği önünde 'Suriye Meslektaşımızı Geri Ver' konulu eylem yaptı. Elçilik önünde yapılan eyleme, Cüneyt Ünal'ın eşi Nuran Ünal, Filistinli Gazeteci Fehmi Kandumi'nin eşi Arzu Kandumi, Türkiye'de görev yapan görev yapan onlarca gazeteci ve sevenleri katıldı.

Daha önce CNN Türk, TRT Türk ve Kanal 6 gibi birçok ulusal kanalda profesyonel haber kameramanı olarak çalışan Ünal için 15 yıldır üyesi olduğu Türkiye Haber Kameramanları Derneği 'Suriye Meslektaşımızı Geri Ver' çağrısında bulundu. Suriye Büyükelçiliği önünde toplanan Ünal'ın sevenleri alkış eşliğinde protesto yürüyüşü yaptı. Ünal ve Kadumi için hazırlanan pankartlar arasında, 'Terörist değil, gazeteciyiz' , 'Gerçeği öldürme' ifadeleri yer aldı."

EŞİMİ GERİ İSTİYORUM"
Ayakta durmakta güçlük çeken Cüneyt Ünal'ın eşi Nuran Ünal protesto boyunca bir elinde 'Suriye Cüneyt'i Geri Ver' pankartını tuttu.Protesto sırasında basın açıklamasında bulunan Nuran Ünal, eşinin Suriye'nin resmi televizyon kanalı El-Ahbariye'de yayınlanan görüntülerini defalarca izlediğini söyledi.

Eşini çok özlediğini vurgulayan Ünal, konuşması sırasında gözyaşlarına hâkim olamadı. Tek temennisinin eşinin sağ salim geri dönmesi olduğunu ifade eden Ünal, "Çocuğumun babasını, eşimi geri istiyorum. Bunun için herkesten destek bekliyorum." dedi.

"ANNE BABAM GELECEK Mİ SORUSUNA CEVAP VEREMİYORUM"
Filistinli El Hurra televizyonunda çalışan ve Cüneyt Ünal'la aynı kaderi paylaşan Basher Fahmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi de "Kim bayramın birinci gününde eşinden ayrı kalmak ister ki? Çocuklarım bana babalarını sorduklarında onlara verecek cevabım yok." ifadelerini kullandı.

"CÜNEYT'İ TUTMANIN KİMSEYE YARARI YOK"
Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Veli Talay Ulusu Cüneyt ve Bashar'ı burunları kanamadan geri istediklerini ifade ederek savaşın taraftarı olmadıklarını vurguladı. Cüneyt Ünal'ın daha önce CNN Türk, TRT Türk ve Kanal 6 gibi birçok ulusal kanalda profesyonel haber kameramanı olarak çalıştığını belirten Talay, "Cüneyt'i tutmanın kimseye yararı yok." diye konuştu.

FOTOĞRAFLARI YAYINLANMIŞTI
Suriye'nin Halep kentinde kaybolan Türk kameraman Cüneyt Ünal'ın görüntüsü, Suriye'nin resmi televizyon kanalı El-Ahbariye'de yayımlanmıştı. Halep'te çatışma ortasında kalıp kendisinden haber alınamayan Cüneyt Ünal’ın hayatta olduğu 3 gün önce Suriye televizyonunda yayınlanan görüntülerle ortaya çıkmıştı. Irak'ın El-Hurra televizyonu adına görev yapan Türk kameraman Cüneyt Ünal'ın ne zaman çekildiği tam olarak belli olmayan görüntülerinde yüzünde darp izleri olduğu ve ezberletilmiş metni kameraya okurken görüntülenmişti. Görüntülerde, ilk önce Ünal'ın roketatar ile çekişmiş bir fotoğrafı gösteriliyor. Fotoğrafın altında ise 'Cüneyt Ünal'ın Suriye'ye girişi yasal değil' ifadesi yer almıştı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı