Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Serapı Bilerek Yaktılar'

17 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı Küçükçekmece'de İETT otobüsüne molotofkokteyli atılması sonucu lise öğrencisi Serap Eser’in ölmesiyle ilgili görülen davada, mahkeme heyeti, gerekçeli kararını açıkladı.

Serap Eser'in ölümüne ilişkin İstanbul 10. Ağır Ceza mahkemesi tarafından hazırlanan 24 sayfalık gerekçeli karar açıklandı. Serap Eser'in, dershaneden evine dönerken babasının gözü önünde atılan molotof nedeni ile yanarak ağır yaralandığı ve tedavi gördüğü hastanede Adli Tıp Kurumu raporunda belirtildiği üzere bu olaya bağlı olarak yaşamını yitirdiği belirtilen gerekçeli kararda, “Sanıklar Salman Akpınar ve Hamit Aksan'ın üzerlerine atılı bulunan suçu işledikleri, olaya ilişkin tutanak içerikleri, Adli Tıp Kurumu rapor içeriği, sanık Hamit Aksan'ın soruşturma aşamasında müdafi huzurunda verdiği ifade içerikleri, yaşı küçük sanıkların aşamalardaki ifade ve savunma içerikleri, suça ilişkin olarak değerlendirmesi yapılan telefon görüşme ve mesaj kayıtları ve tüm dosya kapsamından anlaşılmıştır” denildi.

Sanıkların önceden aldıkları eylem kararı doğrultusunda hazırladıkları Molotof kokteylleri ile otobüs durağı yakınlarında bekledikleri belirtilen gerekçeli kararda, “Sanıkların bulunduğu yer kısmen karanlık olsa bile, içinde yolcuların bulunduğu belediye otobüsünün aydınlık olduğu, içindeki 10-12 kadar yolcunun görülmemesine imkan bulunmadığı, sanıkların içeride şoför ve yolcuların bulunduğunu görerek ve hatta otobüsün kapılarının açılmasına rağmen otobüsün bizzat içine molotof atarak eylemi gerçekleştirmiş olduklarından sanıkların eylemi ceza yasasında tanımını bulan bilerek ve isteyerek işledikleri, somut olayda bir kişinin üzerine TCK 174. maddesi anlamında patlayıcı özelliği taşıyan Molotof kokteyli atılmasında meydana gelen sonucun bilerek ve isteyerek gerçekleştirildiğinin aşikar olacağı Mahkememiz tarafından kabul edilmiştir” denildi.

Hareket halindeki bir otobüsün bir veya birkaç kişi tarafından durdurulması ve molotof atılarak yakılmasının olanaksız olduğu ifade edilen gerekçeli kararda sanıkların görev bölümü yaparak bir sanığın otobüsün önüne geçerek ön cama Molotof atmak sureti ile otobüsü durdurmuş bulunması ve diğer sanıkların da aynı anda otobüsün ön, orta ve arka kapı ve cam bölümlerinden Molotof atması nedeni ile eylemin birlikte gerçekleştirildiği ve sanıklardan Hamit Aksan ile Salman Akpınar’ın amaçlanan ve meydana gelen sonuçtan sorumlu olacağı Mahkememiz tarafından kabul edilmiştir ifadelerine yer verildi.

Gerekçeli kararda mahkeme sanıkların katıldığı ve örgüt lehine sloganlar attıkları tespit edilen eylemlere de yer vererek sanıkların örgüt propagandası suçunu işlediklerine değindi.

Olayın ardından hayatını kaybetmeden önce Serap Eser’in alınan ifadesine de yer verilen gerekçeli kararda sanıklar arasında eylem öncesinde yapılan bazı telefon mesajlarında yer verildi.

Geçtiğimiz günlerde davaya ilişkin kararını açıklayan Mahkeme tutuklu sanıklar Hamit Aksan ve Salman Akpınar'ı 18 yaşından küçük maktul Serap Eser'i patlayıcı madde atmak suretiyle yakarak kasten öldürmek suçundan ve devletin birliğini bozmaya teşebbüs etmek suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.

Mahkeme ayrıca, sanıklardan Akpınar’a izinsiz bir şekilde patlayıcı madde bulundurmak ve örgütü propagandasını yapmaktan 7 yıl 8 ay; sanıklardan Aksan’ı ise izinsiz bir şekilde patlayıcı madde bulundurmak suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Sanıklara verilen cezada herhangi bir indirime gitmeyen mahkeme tutuksuz sanık Merdan Berk'in molotofkokteyli atmak suçundan delil yetersizliğinden beraatına karar verdi. Mahkeme heyeti, terör örgütü üyeliği suçlamasından dolayı ise, sanığın dosyasını ayırarak yeni bir soruşturma için savcılığa göndermişti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı