Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tarihi Husumet Sokağa Taştı

14 Haziran 2012 Perşembe günü yayınlandı Euro2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Polonya’da taraftarlar arasında kavga çıktı.

Polonya Dışişleri Bakanı Radosław Sikorski, Polonya – Rusya maçı oynandığı gün kavga çıkaran Rus taraftarların sınır dışı edileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Sikorski, görevlilerin mahkeme için gereken belgeleri hazırladığını söyledi.

Sikorski, “Olay çıkaran Rus taraftarlar sınır dışı edilecek. Verilen şengen vizeler iptal edilecek ve bu şahıslar kara listeye alınacak.” diye konuştu.

Ayrıca, Bakan Sikorski, verilecek cezaların ağır olması gerektiğinin altını çizdi. RUSYA SPOR BAKANI: HER ŞEY DURDURULSUNRusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko, Polonyalıların Rus taraftarlara karşı agresif tavrını anlayamadığını ifade etti.

Mutko, “İnsanlar kendini güvende hissetmiyor. Sıradan bir Rus aileler geziyor ya da lokantada oturuyor ve aniden saldırıya uğruyor.” diye konuştu.

Dört gün daha Rus taraftarların Polonya’da kalacağını belirten Mutko, her şeyin durdurulması gerektiğini söyledi.

Dün, Polonya – Rusya maçı öncesi ve sonrası, bazı Polonyalı taraftarlar polisle çatıştı ve Rus taraftarlarla kavga etti. Güvenlik güçleri yaklaşık 200 kişiyi gözaltına aldı, bunların 24'ünün Rus vatandaşı olduğu belirtildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı