Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Sanatevi Fuhuşevi Oldu'

5 Haziran 2012 Salı günü yayınlandı Çankaya Belediyesi, Türkocağı Caddesi'nde bulunan ve tartışmalara neden olan Çankaya Gösteri Merkezi yanındaki oteli yıktı.

Çankaya Belediyesi'nden yapılan açıklamada, bir süredir bazı basın kuruluşları tarafından çeşitli iddialarla gündeme getirilen ve Çankaya Belediyesi'nin özellikle yıkmadığı belirtilen Türkocağı Caddesi'ndeki Demada Otel'in belediye ekipleri tarafından yıkıldığı bildirildi. Yıkımın, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararının kalkması ile birlikte gerçekleştirildiği kaydedildi.

Yap-işlet-devret modeli ile yapılan iş merkezi, otel ve gösteri merkezi (Çadır) binalarından kaçak yapı olan iş merkezi ve otel binaları için Çankaya Belediye Encümeni'nce 27 Nisan 2010 gün ve 1861 sayılı yıkım kararı alındığı ve iş merkezi binasının 12 Ekim 2010 tarihinde Çankaya Belediyesi'nce yıkıldığı hatırlatıldı. Otel binasının ise mahkemece alınan yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle bugüne kadar yıkılamadığı kaydedildi. Alt işletmecinin yıkıma karşı 11. İdare Mahkemesinden aldığı yürütmeyi durdurma kararının kalktığının 3 Temmuz 2012 tarihinde Çankaya Belediyesi'ne bildirilmesinin ardından harekete geçen Belediye ekiplerinin yapılan yıkım programı doğrultusunda otel binasını dün çelik konstrüksiyonları hariç yıktığı ifade edildi. Çelik konstrüksiyonları kaldırması için ise D.K.Y. Telekomünikasyon A.Ş.'ye 30 Temmuz'a kadar süre verildiği bildirildi.

Çankaya Belediyesi'nin sanatçıların kalması için yaptırdığı sanatevi, otel adı altında randevuevi gibi çalışıyordu ve Beyaz TV böyle haber yapmıştı;

ÇANKAYA BELEDİYESİ'NİN SANATEVİ FUHUŞ EVİ OLDU

Çankaya Belediyesi'nin sanatçıların kalması için yaptırdığı sanatevi, şimdi otel adı altında randevuevi gibi çalışıyor. Bir otel çalışanın ise “Bu otele kızları alıp gelebilirsin. Onlar burayı bilir'dediği iddia edildi. Polis kayıtları da otelde fuhuş yapıldığını doğruluyor.

Oteldeki fuhuş rezaleti öyle boyutlara ulaşmış durumda ki, çalışanların küçük çocuklarının gözü önünde bile yaşanıyor. Küçücük çocuklar hem de belediyeye ait bir otelde maalesef fuhuşa tanıklık ediyorlar. Üstelik fuhuş yuvasına dönen bina için çıkarılan yıkım kararı da yine Çankaya Belediyesi tarafından uygulanmıyor.

FUHUŞ YUVASI OTELDE VUKUAT EKSİK OLMUYOR


Çankaya Belediyesi 'nin sanatevi olarak yapılan ancak fuhuş yuvasına dönen Demada otelinde tehdit, yaralama, kavga da eksik olmuyor.

Polis kayıtlarında dosyası hayli kabarık sanatevinin görevlileri polis yönünden sıkıntı olmayacağını iddia ediyor.

'YIKIM KARARI VAR AMA 2,5 YILDIR UYGULANMIYOR '


Mülkiyeti Çankaya Belideyisi 'ne ait olan binayı yapan işadamı Sebahattin Sevik de otelin fuhuş yuvasına döndüğünü söyledi. Binayı yapan işadamı Sebahattin Sevik'e göre fuhuş yuvasına dönen yer için yıkım kararı var ama uygulanmıyor.

'ÜÇ KERE ŞİKAYET ETTİM '

2006 yılından bu yana fuhuş olduğunu ileri süren Sevik, 'Üç kere şikayet ettim. Çankaya Belediyesi bunu bile bile tutuyor ' dedi. İki üç kere teblikat geldiğini ve yıkmak için direndiklerini belirten Sevik, 'Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Kurttaş ile Yıkım Müdürü Şermin Türkoğlu mahkemenin bina yıkılsın kararını 2,5 yıldır uygulamıyor ' diye konuştu.

'KURTTAŞ VE TÜRKOĞLU GÖREVLERİNİ YAPMIYORLAR '

Kurttaş ile Türkoğlu için görevlerini yapmadığı için suç duyurusunda da bulunduğunu ifade eden Sebahattin Sevik, 'Çankaya Belediyesi'nin encümen kararı var ama uygulanmıyor ' ifadesini kullandı. Yıkım Müdürü Şermin Türkoğlu ise bu iddialara 'Otel kısmınıyıkmak için biz gittiğimizde yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Yürütmeyi durdurması kalktığında yıkılacaktır diye yanıt verdi.

BEYAZ GAZETE


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı