Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İzinsiz Mesaj Çeken yandı

3 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın başkanlığında kurulan ve ülkemizi yakından ilgilendiren elektronik ticaret komisyonu tarafından hazırlanan “Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı” üst komisyonlardan da geçerek meclise havale edildi.

Yeni yasa tasarısıyla tüketici hakları çeşitli cezalarla koruma altına alınıyor.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın başkanlığında kurulan ve ülkemizi yakından ilgilendiren elektronik ticaret komisyonu tarafından hazırlanan “Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu’ndan geçerek meclis genel kuruluna havale edildi. Yasa taslağında tüketiciler koruma altına alınırken yanlış uygulamalar yapacak olan satıcı ve hizmet sağlayıcılara ceza yağacak. Buna göre ticari elektronik iletiler alıcılarının önceden onay vermemesi halinde gönderilemeyecek. Kimden geldiği belli olmayan mesajları yollayanlara bin ile 10 bin TL arasında idari para cezası verilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyon tarafından kabul edilerek genel kurula sevk edilen yasa taslağı hem alıcıları hem satıcıları yasal düzenlemelerle koruma altına alırken tasarı elektronik araçlarla yapılan sözleşmeler ve ticaretle ilgili olarak bazı yükümlülükleri de beraberinde getiriyor. Alıcının mal ve hizmeti tanıyabilmesi ve alıcıyı yanıltacak bilgilerin önüne geçmeyi hedefliyor. İstenmeyen e postalarla ilgili de yasal düzenlemeler ve beraberinde çeşitli cezalar geliyor. Elektronik ticaret yoluyla alış veriş yapanları bir çok alanda yasal güvence altına alan yasa tasarısında satıcılar kadar hizmet sağlayıcılarda yapılacak olan olumsuzluklardan sorumlu tutulacak. Tasarıya göre izinsiz e posta ve mesaj gönderilemeyecek, gönderenler ağır para cezalarıyla cezalandırılacak. Diğer taraftan cinsel içerikli iletiler gönderemeyecek. İşletmeler bu yollarla siyasi propagandalar yapamayacak. Kanun tasarısının TBMM’de yasallaşması halinde yasa 1 Ocak 2013’de yürürlüğe girecek .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı