Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Muhalefetten ayran eleştirisi

30 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milli içkimiz ayran" sözleriyle başlayan polemik ve THY'nin kırmızı ruj yasağı hakkında konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Yakup Akkaya, 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulunmak üzere partiyi takip eden muhabirlerle dün bir araya geldi. Tekin ve Akkaya, işçileri Taksim'de 1 Mayıs'ı kutlamaya devam etti. Tekin, 1970'lerden bu yana yasakçı zihniyet nedeniyle 1 Mayıs'larda hep olay yaşandığını ifade ederek, 'Geçen yıl izin verildi, bahar yaşandı, bu yasakçı zihniyetten vazgeçin. CHP Taksim'de de işçilerin yanında olacak. Her gün 1 milyon insan Taksim'e giriyor, 40 bin işçi mi sorun yaratıyor? ' dedi. Akkaya'da da, '11 yıldır 12 bin işçi öldü, 36 bin işçi sakat kaldı. Terörden bu kadar insan ölmedi, işçilerin anaları yok mu, onlar ağlamıyor mu? ' diye konuştu. CHP, 'Haydi 1 Mayıs 'a adlı bir klip de hazırladı ve sosyal medya üzerinden paylaştı. Klipte Grup Yorum şarkıları çalması dikkat çekti.

MİLLİ İÇECEK FALAN DEĞİL
Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın 'Milli içkimiz ayrın ' sözleriyle başlayan polemiğine ilişkin olarak, 'Bir kere ayran içki değil, içecek. Türkiye'nin milli içeceği de değil. Tarihçesine baktığımızda, Orta Asya'da Moğollar, İranlılar'ın, Ermenistan'da Ermenilerin yoğun olarak kullandığı görülüyor... Başbakan yarın 'çay' dese o da gündemi meşgul eder... Başbakan'ın ayranını herkes bize sordu da, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan'a sorduğu 100 milyar doları kimse Başbakan'a soramadı. Bir iktidar, bir siyasi parti lideri zikrediyorsa, bunun bir cevabının olması gerekiyor. Ama hiçbir cevap yok ' dedi.

MAYIN TARLASINDA ÇİÇEK OLMAZ
Tekin, 'çözüm sürecine ' ilişkin olarak değerlendirme yaparken, 'Mayın tarlasına çiçek ekebilir misiniz? 12 Eylül döneminden kalmış yasakçı, yok sayan yasalar olduğu sürece, bu kadar sıkıntının içinde barış sürecini konuşmak bile abesle iştigal etmek demektir. CHP'nin tavrı açık ve net. 16 madde özellikle 'mayınlı tarla' dediğimiz yasakçı demokrasinin önündeki bütün engelleri kaldırmak için tekliflerimiz var, gelin hayata geçirelim. İşçi için de köylü için de, Aleviler için de mayınsız tarla yaratalım. Herşeyi yasaklayacaksınız, herşeyi yasakladığınız bir yerde, barış cümleleriyle, milleti ayranla uyutmaya çalışacaksınız. Bu millet ayranla uyumaz. Elbette barış, ama nasıl? Yasakların olmadığı, demokrasinin özgürlüklerin sınırsız kullanıldığı bir yerde barış kendiliğinde olur ' dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın '4T pazarlık konusu yapılamaz ' sözlerinin hatırlatılması üzerine de Tekin, 'Onların T'lerini bilirim, Y'lerini de bilirim. 3Y ile yola çıkmışlardı. Böyle numaralandırırlar. Yok 3Y, yok 3T... Yasaklar, yoksulluk, yolsuzluk... '

BİZİM ÇOCUK GERİ ZEKALI MI?

Cumhuriyet tarihinin en çok yolsuzluğunun yaşandığı bir dönem olduğunu savunan Tekin, 'Biz asla yolsuzluk yapmıyoruz diyen babayiğit varsa hodri meydan. Kamuoyunun önünde o belgeleri gözünüzün içine sokacağız. Google'ı kim yarattıysa Allah razı olsun. Bütün bakanların çocuklarına bir bakacaksınız, rica ediyorum sizden. Nereden geldi bu servetler, çıksın açıklasınlar. 'Bizim çocuklarımız böyle zeki' desinler. Biz de bizim çocuklara 'oğlum siz niye geri zekalısınız, gidin onların yanında çırak olun' diyelim. Bir bakan '800 TL nelere yetmiyor' diyor. Çocuğuna versene 800 TL, onunla geçinsin. Ne iş yapar çocuklarınız sayın bakanlar? Bakın fotoğrafı görün, ondan sonra konuşuruz ' dedi.

RAHATSIZ OLAMAZSIN!

Tekin, İstanbul siluetini bozan yapıların AKP İl Başkanlığı'nın sahibi olan kişinin yapıları olduğunu ifade ederek, 'Başbakan tarihi yarımadadaki siluetten rahatsız olmuş. Rahatsız olamazsın Başbakan... Sen, 'orayı traşla' dediğin şahsın kiracısısın. Ben ne zamandan beri mal sahibine başkaldırabilirim? Siz de başkaldıramazsınız, sadece küsebilirsiniz ' dedi.

'SAPIKLIK '

THY'de kırmızı rujun yasaklanması kararını da değerlendiren Tekin, 'Kırmızı ruj bundan sonra yasak THY'de... Yavaş yavaş. Rujdan başlarlar. Bunun izahı yok. Ona yasak getir, buna yasak getir. 30 yaşındaki bir kadının nasıl makyaj yapacağına ne zamandan beri kamu yöneticileri karar veriyor? Bir psikoloğa sormamız lazım. Bunun bir tek adı var, sapıklıktır ' dedi.

'RÜŞVET '

Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, gizli tanıklara her türlü sağlık sigortasından yararlanması hakkına ilişkin düzenlemeyle ilgili olarak, 'Kabul edilebilir yanı yok... Ömür boyu sosyal güvenlik verilmesi, diğer adıyla rüşvettir ' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı