Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Çekilme'' açıklamasına tepkiler

27 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, " PKK 25 Nisan'dan itibaren çekilecek" dedi.

BDP'li Sırrı Süreyya Önder, PKK'nın 25 Nisan'dan itibaren sınır dışına çekilmeye başlayacağını söyledi.

Çözüm sürecinin en önemli adımı olan PKK'nın sınır dışına çekilmesi ile ilgili BDP'li Sırrı Süreyya Önder'den bir açıklama geldi.

Meclis başkanı Cemil Çiçek'in vereceği 23 Nisan resepsiyonuna katılan Önder, 'Kandil 25 Nisan'da açıklama yapacak ve çekilme başlayacak' dedi. 

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 25 Nisan'da Kandil'de uluslararası bir basın toplantısının ardından PKK'nın sınır dışına çekilme sürecinin başlayacağını söyledi.

TBMM'de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Önder, PKK'nın çekilme süreciyle ilgili 'Daha önce 24 Nisan olacağı söylenmişti' sözlerine, “25 Nisan kayabilir ama 24 ya da 25 ne önemi var? Kandil açıklama yapar, çekilme süreci başlar' dedi.

Aslolanın yönelim olduğunu belirten Önder, 'İki tarafta bu yönelim ve arkasındaki irade görüldükten sonra doğrudan ikinci aşamaya geçilir' diye konuştu.
Önder, 'Hükümette bu iradeyi görüyor musunuz?' sorusu üzerine, 'Görüyorum. Samimiyetleriyle ilgilenmiyorum. Samimiyet ölçer bir şey yok elimizde ama bir irade var' ifadesini kullandı.

CHP'nin çözüm süreciyle ilgili tavrının sorulması üzerine Önder, 'CHP'nin Allah yardımcısı olsun diyorum başka da bir şey demiyorum' dedi.

Önder, “Bu süreçte sıkıntı yok. Birileri kendilerini tarihin çöp sepetine atacak, birileri barışın mimarı arasında yer alacak. CHP, kendi yöneticisine tahammül edemiyor, ne sıkıntı verebilir? Yoluna halı döşedik gelmedi. Halen diyoruz ki 'bilgilendirmeye hazırız'. Merak etmiyorlar. CHP'nin yapısı buna müsait değil. CHP, içine aldığını demokrasi bilinci anlamında öğüten bir değirmen' diye konuştu.

Önder, 'İmralı'ya mektuplar gitmeye devam edecek mi?' sorusuna da 'İmralı ile görüşmeler devam eder ama artık mektup şeklinde olmaz' karşılığını verdi.

Önder, bir soru üzerine, 'Süreçte hiçbir sıkıntı yok' dedi.

BİRLİKLERİN ÇEKİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, PKK'nın çekilme süreci ile ilgili olarak birliklerin sınırdan çekilmesi söz konusu değil. 780 bin metrekare toprağın içinde her yerde güvenliği sağlamak için ne gerektiriyorsa o yapılıyor dedi.

İsmet Yılmaz, 'Afganistan'ın doğusundaki Logar bölgesinde helikopterleri zorunlu iniş yapan Türk vatandaşlarının Taliban tarafından kaçırılması' ile ilgili soru üzerine, 'Afganistan'da yeni bir gelişme yok ama iyi neticelenir diye umudumuz var. NATO askeri Afganistan'dan çekilse bile, biz orada kalacağız' diye konuştu.

ABDULLAH GÜL: İŞİN NETİCE VERMESİ SİLAHLARDAN VAZGEÇMEKLE OLUR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çekilme sürecine ilişkin, “Silahlardan vazgeçmek Türkiye içinde değil Türkiye dışında da silahlardan vazgeçmekle olur” dedi.

TBMM'de 23 Nisan Resepsiyonu'na katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. “Çözüm sürecinde bir değişiklik görüyor musunuz?” sorusuna Gül, “Onları tabii ki konuşacağımız yerlerde konuşuyoruz. Muhakkak ki bu işin netice vermesi tamamen silahlardan vazgeçmekle olur. Silahlardan vazgeçmek Türkiye içinde değil Türkiye dışında da silahlardan vazgeçmekle olur” diye konuştu.

Çekilme sürecine ilişkin bir soru üzerine ise Gül, “Onlar teknik konular, yapıyorlar. Güvenlik birimlerine düşüyor onlar. Teknik konular ama esas meseleler bunlar. Tamamen silahlardan arınmaktır. Türkiye içinde değil dışında da esas silahları bırakmaktır. İnşallah iyi olur” ifadesini kullandı.

Muş ve Bingöl ziyaretinin hatırlatılması üzerine Gül, “Özel bir şekilde gitmedim. Muş ve Bingöl ziyaretinin takvimini daha önce yapmıştım. Böyle bir döneme rastlamış oldu” şeklinde konuştu

KIVRIKOĞLU: ASKERİN BÖLGEDEN ÇEKİLMESİ GİBİ BİR DURUM YOK


Resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplayan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, askerin bölgeden çekilmesi gibi bir durum olmadığını söyledi.

'Yaz tertiplenmesi vardır. Yer değiştirmesi yapılıyor.' diyen Kıvrıkoğlu, bunun da gayet doğal olduğunu vurguladı.

PKK'lıların sınır dışına çekilmesiyle ilgili ise Kıvrıkoğlu, hudut birliklerinin yasak böyleye girenleri yakalayacağını ifade etti.

Kıvrıkoğlu PKK'nın 25 Nisan'dan sonra çekileceğine ilişkin açıklamaların hatırlatılması üzerine ise ısrarla “Bir şey bilmiyorum. Hiçbir şey bilmiyorum” yanıtını verdi.

BAHÇELİ: YORUM YAPMAM DOĞRU DEĞİL


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin, “Savcı Bey görevini yaptı.Yorum yapmam doğru değil” dedi.


TBMM'de 23 Nisan Resepsiyonu'na katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Hakkında açılan soruşturmaya ilişkin değerlendirmede bulunan Bahçeli, “Savcı Bey görevini yaptı. Yorum yapmam doğru değil” diye konuştu




HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı