Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Uyuşturucu tırları

26 Mart 2013 Salı günü yayınlandı İstanbul polisi, gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda 151 kilogram eroin ele geçirdi.

Operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucuların paketler halinde zulalandığı iki TIR’a da el konuldu.

Narkotik köpeğinin uyuşturucuyu bulma anı polis kamerası tarafından da kaydedildi.İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Avrupa ülkelerine uyuşturucu sevkiyatı yapmayı planlayan bir şebekeyi takibe altı. Yaklaşık 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından bir TIR sürücüsünün şebekeyle irtibata geçtiği belirlendi. Polis, TIR sürücüsü Cemal Ö.'nün şebeke üyeleriyle anlaştığını tespit etti. Narkotik ekipleri, İran sınırından alınan uyuşturucunun şebeke tarafından İstanbul’a getirildiğini belirledikten sonra operasyon için harekete geçti.Büyükçekmece’de uyuşturucunun bulunduğu TIR’a baskın yapan polis sürücü Cemal Ö.’yü gözaltına aldı. TIR’da yapılan aramalarda TIR’ın çekici kısmına zulalanmış paketler halinde 101 kilogram 700 gram eroin maddesi ele geçirildi. TIR’da yapılan aramalar polis kamerası tarafından da kaydedildi. Görüntülerde, polis ekiplerinin TIR’ın söktüğü her bölmesinde uyuşturucu bulduğu görülüyor.

UYUŞTURCU SEVKİYATI İÇİN NAKLİYE FİRMASI KURDU

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ikinci operasyonu da bir hafta sora Hadımköy'de gerçekleştirdi. Uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen şebeke üyelerinin buluşma adresine baskın yapan polis 6 kişiyi gözaltına aldı. Eğitimli Narkotik köpeğinin de kullanıldığı operasyonda, arama yapılan bir TIR’ın dorsesinin tabanına zulalanmış 49 kilogram 600 gram eroin buldu. Yapılan aramalarda ayrıca 6 ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği düşünülen 14 bin 300 Euro para da ele geçirildi. Uyuşturucu ticareti yapmakla suçlanan M.Y.’nin uyuşturucu sevkiyatı için nakliye firması kurduğu iddia edildi.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

İkinci operasyon da polis kamerasına yansıdı. Görüntülerde, narkotik köpeğinin zulalanan uyuşturucunun kokusunu alarak verdiği tepki görülüyor. Polislerin, eğitimli narkotik köpeği ‘Night’ın tepki verdiği yeri matkapla delerek uyuşturucuyu bulduğu gözlendi. İki ayrı operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheli İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı