Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''İmralı tutanakları'' sızdı mı?

1 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Irak’ın kuzeyine ve Avrupa’ya giden heyetlerin yapacağı görüşmeler ile ilgili, “İkna yok, bir görüş alışverişi.

Yeni süreçle ilgili görüşler, öneriler ve eleştirilerin tespitine yönelik bu temaslar yapılacak.” dedi.

İdris Baluken, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, sürece ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir soru üzerine basında yer alan görüşme tutanaklarının kendileri tarafından verilmediğini söyleyen Baluken, “Biz bunun medya üzerinden götürülecek bir süreç olmadığını belirtiyoruz. Görüşme tutanakları ile ilgili bilgiler nereden verildi, bilmemiz mümkün değil. Bunu açığa çıkarmak hükümetin görevidir. Sürecin akamete uğramadan ilerlemesi için gerekli duyarlılığı gösteriyoruz." dedi.

"BDP HEYETLERİ TEMASLAR YÜRÜTÜYOR"

BDP heyetlerinin bir takım temaslar yürüttüğünü aktaran Baluken, şunları söyledi: "Bir heyetimiz federal Kürdistan bölgesinde temaslarda bulunuyor. Oradaki sivil toplum örgütleri, siyasi partilerle görüşmeler yapacak. Yeni süreçle ilgili tartışmalar orada olacak. Bu heyette Gültan Kışanak, Selahattin Demirtaş, Aysel Tuğluk, Ahmet Türk, Altan Tan ve Sırrı Süreyya Önder var. Bugün Pervin Buldan da Avrupa'ya geçti. Oradaki çevrelerle yeni süreç ile ilgili bazı aktarımlarda bulunacak. Onların görüşlerini öğrenmek de bizim için önemli. Biz gelen mektup taslaklarından BDP olarak bir çalışma yürütüyoruz. Diğer alanlardaki Kürtlerin bu alana nasıl baktığını biz de öğrenmek istiyoruz. Bu temasların sonucuna göre bize aktarımda bulunacaklar; biz de çalışmalarımızın son şeklini vereceğiz.” Bir gazetecinin, “Bu görüşmelerde ikna mı ön planda?” şeklindeki sorusuna Baluken, “Hayır, ikna yok bir görüş alışverişi. Yeni süreçle ilgili görüşler, öneriler ve eleştirilerin tespitine yönelik bu temaslar yapılacak.” karşılığını verdi.Baluken, “PKK’dan size anayasa maddeleri ile ilgili bir öneri geldi mi?” sorusunu da “Hayır, öyle bir şey olması söz konusu değil.” diye cevapladı.

ÖCANLAN'IN MEKTUBU

Öcalan’ın mektubunda anayasa ile ilgili ne tür önerileri olduğu hakkında ise İdris Baluken, “Mektubun içeriği ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Biz kendi çalışmalarımızı bitirdikten sonra detayları paylaşacağız. Ancak tek tek anayasa çalışmalarının detaylarına girecek şekilde tespit ve görüşler yok. Genel çerçeve içinde arkadaşlarımızın anayasa çalışmaları ile ilgili dile getirilmiş olan temenniler var. Vatandaşlık tanımı ile ilgili, idari sistem ile ilgili, ana dil ile ilgili Öcalan’ın da görüşleri var. Bu görüleri de arkadaşlarımız ile paylaştı. Ama tek tek madde olarak anayasal talep olarak BDP’nin nin önüne konulan bir metinden söz edemeyiz.” açıklamasını yaptı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı