Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Bu süreç çözüm süreci''

26 Şubat 2013 Salı günü yayınlandı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, PKK’nın elindeki tutsakların bırakılması konusunda toplumda bir beklenti oluşturulduğunu söyledi.

Loğoğlu, “Bu olduğu takdirde biz buna seviniriz ancak burada kullanılan kavramlarda bir yanlışlık var. Türkiye’nin elinde tutsak yok. Türkiye’nin elinde suç işlemiş, terör suçlarına karışmış insanlar var.” dedi.

Faruk Loğoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. İmralı’ya giden ikinci heyettin yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Loğoğlu, “Yapılan açıklamalarda PKK’nın elindeki tutsakların bırakılması umudu yaratıldı. Bu olduğu takdirde biz buna seviniriz ancak burada kullanılan kavramlarda bir yanlışlık var. ‘PKK’nın elinde tutsaklar var, Türkiye’nin elinde tutsaklar var.’ Türkiye’nin elinde tutsak yok. Türkiye’nin elinde suç işlemiş, terör suçlarına karışmış insanlar var. Onların tabi tutulacakları muamele ile tutsakların tabi tutulması gereken muamele ayrı ayrıdır. Böyle bir gelişme olursa ve devamı gelirse… Biz sonuca bakarız. Fakat şu an itibariyle muhalefet olarak sağlıklı bir yorum yapamıyoruz. Çünkü elimizde bilgi yok. O bakımdan bu süreç bu noktadan itibaren nereye gider, bilemiyoruz. Tekrar hatırlatayım. İmralı süreci, Öcalan ile yapılan görüşmelerin başı ve sonu silahların bırakılması ve şiddetten vazgeçildiğinin açıklanmasıdır. Bu daha büyük çerçevenin bir unsuru olacaktır. Daha büyük çerçevenin sahibi, adresi de TBMM’dir.” dedi.

Bir gazetecinin, “4. Yargı Paketi ile PKK’lıların bırakılması gündemde. Buna parti olarak nasıl bakıyorsunuz?’ sorusu üzerine Loğoğlu, paketin içeriğine henüz hakim olmadıklarını aktardı. Loğoğlu, “Vatandaşın hak ve özgürlüklerini koruyan her adıma tarafız. Bu nasıl bir adalet sistemidir ki bu kadar sık aralıklarla adli reform paketleri çıkmak durumunda kalıyor. Her reform paketinden sonra bir takım insanlar salınıveriyor ama tutuklanan insanların sayısı da bir önceki pakete göre tekrar yükseliyor. Biz bunu sağlıksız görüyoruz. Çünkü bir bütünlük içinde yapılmıyor. Adalet sistemi yamalı bohçaya dönüştürülüyor. En sonunda yargı sistemi işlemiyor. Yargı sistemi bağımsız değil. Kendisine düşen görevi layıkıyla yerine getiremediği için böyle ufak tefek müdahaleler ile çözüm bulmaya çalışıyoruz. KCK’lı olsun başkası olsun kim yasa önünde temize çıkma imkanı yakalar ve hayatını yeniden özgür olarak kurma şansına sahip olursa insan olarak da parti olarak da memnun oluruz. Ama paketin ayrıntılarını görmek lazım. Nasıl bir denge içinde hazırlandığını görmemiz gerekecek.” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı