Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Evren: Haklarım ihlal edildi

15 Şubat 2013 Cuma günü yayınlandı 12 Eylül davası nedeniyle haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın avukatları aracılığıyla Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda, 12 Eylül dönemine ilişkin dava nedeniyle Evren ile Şahinkaya’nın haklarının ihlal edildiği öne sürüldü. Evren ve Şahinkaya'nın, 12 Eylül 1980-6 Aralık 1983 arasında kanunun açıkça suç saydığı eylemlerinin bulunmadığı savunulan dilekçede, TCK'nın 146. maddesindeki ''TBMM'yi ortadan kaldırma suçunu işledikleri'' iddiasıyla açılan kamu davasının hukuken yok hükmünde olduğunun tespiti için yapılan başvurular hatırlatıldı.

''12 Eylül iddianamesinin ve kamu davasının hukuken yok hükmünde olduğunun'' tespiti için dilekçe verildiği ancak bu istemin davanın görüldüğü Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce reddedildiği bildirildi.

Dilekçede ayrıca, mahkemenin verdiği ret kararı gereğince iç hukuk yolları tüketildiğinden bireysel başvuru hakkının kullanılmasına karar verildiği belirtildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı