Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yargıtay ve Danıştay kapanacak mı?

8 Şubat 2013 Cuma günü yayınlandı TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni Anayasa çalışmaları çerçevesinde yargı ile ilgili yapısal değişiklikler önerildiğini belirterek, "Bu, yargının problem ürettiğini gösteriyor. Hiçbir parti ‘işler ne güzel gidiyor’ demiyor." dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Parlamento Muhabirleri Derneği yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. Çiçek, burada yeni Anayasa çalışmaları konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Partilerin hazırladığı önerilerden temel hak ve özgürlükler konusunda kimin ne düşündüğünün de görüldüğünü söyleyen Çiçek, “Bize verilen metinlerde bir konuda 4 partinin ne düşündüğünü gördük. Daha önce çağdaş demokratik anayasa istediklerini söylüyorlardı. 30 sene bu lafın etrafında dolaştık durduk. Şimdi metin olarak ortaya koydular, bunu görme imkanı bulduk.” dedi.

Tarihi bir fırsatın heba edilmemesini isteyen Çiçek, "Bu anayasa ülkedeki bir çok soruna kaynaklık ediyor. Benim bir lafım var. Tercüman gazetesinde yazardı. Her sabah dünya yeniden kurulur, her gün yeni bir başlangıçtır, diye. Ben de diyorum ki her sabah dünya yeniden kurulur, her sabah yeni bir anayasal sorundur Türkiye’de. Yargı ile ilgili yapısal değişiklikler öneriyor, bu kadar köklü değişikliğe ihtiyaç olduğunu ortaya koyuyorlar. Bu yargının problem ürettiğini gösteriyor. Hiçbir parti ‘İşler ne güzel gidiyor’ demiyor." diye konuştu.

Devletin erkleri arasında da önemli sıkıntılar olduğunu kaydeden Çiçek, "Kamuoyunun beklentilerini karşılamıyor. Adaletin tecellisi açısından sorun görüyoruz ama bu değişiklikleri yapmazsanız değişiklik yapmayı gerektirecek kadar da işlerin ağır aksak yürüdüğünü kabul ediyorsunuz." dedi.

Siyasi partilerin şu ana kadar ki çalışmaların ötesinde çaba göstermesi gerektiğini aktaran Çiçek, uzlaşılan maddeleri olabildiğince çoğaltılması gerektiğini aktardı. Yeni anayasanın sıfır sorunlu bir Türkiye anlamına de gelmeyeceğini aktaran Çiçek, "Anayasanın Türkiye’deki tüm sorunların kaynağı olduğu doğru değil, ama biz bunu yaparsak anayasadan kaynaklanan sorunların önemli bir kısmını ortadan kaldırmış oluruz." diye konuştu.

Türkiye’de hak ve özgürlüklerin yeterince garanti altına alınması gerektiğini dile getirdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı