Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bulanık olayına beraat

6 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009'da 2 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı olayla ilgili Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada beraat kararı çıktı.

Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009 tarihinde DTP'nin kapatılmasını ve bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını bahane eden terör örgütü sempatizanlarının gösterisinde içinde kendileriyle birlikte toplam 5 kişi bulunan işyeri ateşe verilerek, canlı canlı yakılmak istenilen Turan Bilen adlı esnafın ruhsatlı kaleşnikof silahıyla ateş açması sonucu göstericiler arasında bulunduğu iddia edilen Necmi Oral ve Kemal Ağcan hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştı.

Bilen kardeşlerin işyeri ve evisaldırıya uğrayarak yakılmış ve polis panzeriyle kaçırılarak kurtarılmıştı. Bulanık davası, can güvenliğinden dolayı 12 Nisan 2010 günü Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüş, ilk duruşmasının çıkışında davayı takip etmek için mahkemeye giden kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e adliye önünde yumruklu saldırıda bulunulmuş, bunun üzerine dönemin Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir olayların daha da büyümemesi için davanın bir başka ilde görülmesi istemiyle Adalet Bakanlığı'nabaşvuruda bulunmuştu

Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından alınan karar üzerine duruşma ikinci bir can güvenliğinden dolayı bu kez Samsun'dan Ankara'ya alınmıştı. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 29 Temmuz 2010 tarihinde görülen davada, olaydan sonra tutuklanan Turan Bilen ve Metin Bilen kardeşler, toplanan deliller ve dosya kapsamına göre suç vasfında değişme olma ihtimali üzerine tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olmuşlardı.

Sanıklar vekili Samsun Barosu avukatlarından Mustafa Remzi Toprak, müvekkilinin meşru müdafaa yaptığını belirterek, "Eğer silahını kullanmasa içerideki 5 kişi dükkanla birlikte yanacaktı. Müvekkilim telefon açarak kolluk güçlerinden yardım istemiş, fakat saatler süren çatışmaya rağmen yardım gelmemiştir. Ne zaman sonlanacağı belli olmayan saldırının bertaraf edilmesi için başka bir yol kalmamıştır. Silahını kullanmasa dükkandakilerle beraber yanabileceklerdi. Molotof kokteyl atılan dükkan içinde yangıntüpü kullanılıp bitirmiştir. Çay demliğindeki suyu bile yangın söndürmede kullanmışlardır. İçeride artık yangını söndürme imkanı kalmamıştır ve nefes almada zorlaşmıştır. Bu şartlarda meşru müdafaanın tüm şartları oluşmuştur. Müvekkilinin el konulan Kaleşnikof silahı ile brovning tabancasının iade edilmesi gerekmektedir" dedi.

Bir önceki duruşmada savcının da sanıkların beraati yönündeki mütalaa vermesi üzerine, bugün görülen davanın son duruşmasında mahkeme başkanı davayla ilgili son kararını açıklayarak, Bilen kardeşlerin beraatlerine karar verdi. Mahkeme ayrıca silahların geri iadesine karar verdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı