Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Doğalgaz zammı polemiği

5 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dünyada hampetrol fiyatının her yerde aynı fiyatta iken doğalgaz fiyatının 4 ana eksende oluştuğunu söyledi.

Türkiye'nin, Akdeniz havzasında yer aldığını ve burada bulunan Avrupa ülkelerinden daha ucuz enerji kullandığını ifade eden Yıldız, "Uluslararası Enerji Ajansı gibi akredite kuruluşların verdiği bilgiye göre Türkiye, Avrupa’daki en ucuz doğalgazı kullanıyor." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünyanın en pahalı doğalgazını Türkiye’nin kullandığı yönündeki iddialarını cevapladı. Kılıçdaroğlu’nun kullandığı üslup ve seviyeyi 'yakışıksız' diye niteleyen Yıldız, "Son derece tahrik edici cümlelerini CHP siyaseti adına küçültücü buluyorum. Hangi yalanını düzeltelim. Biz bilgi verelim dedik, kabul etmediler. Bari CHP’nin Enerji Komisyonu’na sorun. Yalan yanlış bilgilerle vatandaşları neden yanıltıyorsunuz? Enerji komisyonlarından dahi bilgi almıyorlar. Bu kadarına pes doğrusu. Bahsedilen konu şu; Amerika’da fiyatlar ucuz. Evet, fiyatlar ucuz ama talep ediyoruz, Amerika doğalgazını ihraç etmiyor. Alamadığınız bir malın ucuzluğu ya da pahalılığı sizi ilgilendirebiliyor mu?” diye sordu. Dünyada ham petrol fiyatlarının 197 ülkede aynı olduğunu kaydeden Yıldız, “125,47 dolar ise ham petrolün varili her tarafta aynıdır. Fakat doğalgazın fiyatı dünyada dört ana eksende oluşmaktadır. Amerika piyasası, Akdeniz piyasası, Uzakdoğu piyasası ve Kuzey Denizi'nde oluşan fiyatlar. Dört fiyat da birbirinden ayrıdır. Amerika’da hemen hemen bizim yarı fiyatımıza kullanılmaktayken, Japonya’da bizim 1,5 katımıza doğalgaz kullanılmaktadır.” şeklinde konuştu.

Akdeniz havzasındaki fiyatlara bakıldığında, Uluslararası Enerji Ajansı gibi akredite kuruluşların verdiği bilgiye göre Türkiye’nin Avrupa’daki en ucuz doğalgaz fiyatlarını kullandığını aktaran Yıldız, “Bunun tablolarını kendilerine istemese de göndereceğim. Bu kadar yalanın, bu kadar aldatmacaya Son verilmesi lazım. İki elleriyle iki gözlerini kapatmışlar enerji ile ilgili bu kadar olumsuz cümle kullanıyorlar.” dedi.

Enerji Bakanı Yıldız, elektrik fiyatları için de benzer bir durumun olduğunu dile getirdi. Yıldız, “Bizden önceki yıllarda yapılan 20-25 yıllık kontratlar ile devam ediyoruz. Ben işime gücüme bakıyorum, ülkem için doğru olanı yapmaya gayret ediyorum. Söyledikleri ithamları kendisine iade ediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun söylediği yalan kadar doğru iş yaparsam, ben Türkiye’ye müthiş bir şekilde hizmet etmiş olurum.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nu kamuoyunu aldatmakla itham eden Yıldız, şöyle konuştu: "3 bin dolarlar civarında diyor. Ne böyle bir fiyat var. Ne böyle bir birim var. Kendisine soruyorum; 3 bin dolarlık fiyat Amerika’da nerede var ve bu nerede 2 bin dolara inmiş? Gözüne baka baka bu kadar yalan söylenmez. Bütün kötü sözlerini kendisine iade ediyorum. CHP’li bir çok seçmenden aldığım tepki kendisine bunun yakışmadığına dairdir. Bizi tanıyanlar bizi bilirler. Biz bütün şeffaflığı ile söylüyoruz. Ben o köşe yazarı arkadaşımla da konuştum. Köşe yazarı arkadaşım o bilgilerin kendisinde olmadığını, verirsem kullanacağını söyledi.

Tabii ki memnuniyet ile bilgileri kendisine aktaracağımı söyledim. Kendisi medeni bir şekilde söyledi.

Bakıyoruz CHP Genel Başkanı köşe yazısındaki bilgileri sormadan soruşturmadan kullanıyor. İnsan kedi enerji komisyonuna sorar bunu."


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı