Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Nargileye yasak yolda Haberi 

4 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı Kapalı alanlarda nargile içilmesini yasaklayan yasa teklifi, İstanbul'daki nargile kafelerin adresi Tophane'de tepkiyle karşılandı.

Tophane'deki nargile kafe işletmecileri, sigara gibi nargilenin de kapalı alanlarda içilmesini yasaklayan teklifi eleştirdi.

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, kapalı alanlarda nargile içilmesini yasaklayan yasa teklifini hazırlayıp, parti grubuna verdiğini açıklamıştı. Erdöl'ün hazırladığı yasa teklifi, İstanbul'daki nargile kafelerin adresi Tophane'de tepkiyle karşılandı. Nargile kafe işletmecisi Oğuzhan Çanaker, Osmanlı'dan günümüze devam eden nargile kültürünün Tophane'de yok edilmek istendiğini savunarak, "Sağda solda gıda satılmasına izin verilirken, nargilenin açık havada veya Tophane'de bir asırlık kültürünüyok etmek istiyorlar" dedi.

İşletmeci Cevat Kütük ise yasa teklifinin kabul edilmesi halinde işlerin azalacağını, dolayısıyla işçi çıkaracaklarını belirterek, "Nargilecilerde çalışan binlerce insan var, bunlar ekmeğini nereden çıkaracak? Bu müessese kapandığı zaman 20 kişi işsiz kalacak. Aileleriyle birlikte 80 kişi yapar. 80 kişinin karnını kim doyuracak? O zaman bize başka bir iş sahası gösterilsin, bizde başka bir iş yapalım. İnsanlar buraya stres atmaya geliyor. En ucuz eğlence ortamı burası" diye konuştu.

Hamza Kütük yasa teklifinin teklif olarak kalacağına inandığını ifade ederek, "Bütün milletvekillerinin sağduyulu düşünüp, buna olumsuz yanıt vereceklerine inanıyorum. Osmanlı kültürünü tanımayanların milletvekili olması bizim için de acı bir tesadüftür. İnanıyorum ki aklı başındaki milletvekillerinin sağduyusuyla geri dönecektir" şeklinde konuştu.

İşletmeci Hüseyin Aysun da yasa teklifinin kendileri için sürpriz olduğunu belirterek, "Ama yapacak bir şey yok. Böyle bir karar alınırsa biz de uymak mecburiyetindeyiz. Nargile kalktıktan sonra sadece çay ve kahveyle buraların kirası ödenmez. İşçileri işten çıkartacağız. Kendimiz mahalle kahvesi gibi idare edebildiğimiz kadar edeceğiz. Sonrada mekanı kapatacağız" dedi.

Nargile içmek için Tophane'ye gelen Orhan Demirkan ise, "Bu bir keyiftir. Milletin keyfine karışılmaz. Ben 1955'ten bu yana içiyorum" şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı