Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Demirtaş'tan ilginç iddia Haberi 

4 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Madem Oslo görüşmelerini yürütenlere, İmralı görüşmelerini yürütenlere sahip çıkıyorsunuz o zaman avukatların suçu nedir. Müzakere sürecinin en önemli ayağını kendi elinizle tasfiye ediyorsunuz.” dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Uludere olayının üzerinden 98 gün geçmesine rağmen kimsenin ifadesinin dahi alınmadığını belirterek, “Ama tutuklu olanlar var, Uludere’de katledilenlerin yakınları. Milletvekilleri, gazeteciler, belediye başkanları tutuklu. Ama onları katledenler ifadeye bile çağrılmadı. İki elimiz yakanızda. O sorumlular ortaya çıkacak. Bu katliamın üstünü örtebileceklerini düşünenler kendilerini kandırırlar. Sorumlusu kimse 34 defa müebbet hapis cezasını gerektirecek bir suçla itham edilecek kimse, Başbakan ise Başbakan, Genelkurmay Başkanı ise Genelkurmay Başkanı, bunun hesabını vermek zorundasınız.” diye konuştu.

Türkiye’de 'politik çocuk tutuklu' diye bir kavramın oluştuğunu söyleyen Demirtaş, “Yüzlercesi binlercesi cezaevlerini doldurmuşlar. Uçakla bomba atanlar? Onlara bir şey yok.” eleştirisinde bulundu.Cezaevlerinde bir trajedi yaşandığını, işkencehaneye dönüştüğünü, insanların balık istifi bir şekilde kaldığını ileri süren Demirtaş, bunun 'Kenan Evren’in uygulaması' olduğunu belirtti.

Cezaevlerinde 40’tan fazla avukatın tutuklu olduğunu kaydeden Demirtaş, “Bunlardan bir kısmı da Öcalan’ın avukatlığını yapanlar. Mektup getirip götürmekten tutuklular.” ifadesini kullandı.

Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümet kendi müsteşarını tek kişilik yasa çıkartarak koruyor, ancak avukatlar tutuklanıp cezaevine atılıyor. MİT krizinde yargılanan, sorgulanan Oslo süreci ise orada hakim önüne çıkarılmak istenen Başbakan ise avukatların tutuklanması nedir? Madem Oslo görüşmelerini yürütenlere, İmralı görüşmelerini yürütenlere sahip çıkıyorsunuz o zaman avukatların suçu nedir? Müzakere sürecinin en önemli ayağını kendi elinizle tasfiye ediyorsunuz. Avukatlar 5 aydır yargılanmayı bekliyor. Daha ortada iddianame bile yok. Hükümet onları kurban etmiştir.”

'HÜKÜMETLE CANLI YAYINDA GÖRÜŞÜRÜZ'
Bir süredir yeni bir strateji tartışmalarının yaşandığını hatırlatan Demirtaş, “Devletin Kürt halkı ile ilişkisi psikopata bağlanmış durumda. Ne benimsin ne kara toprağın misali. Ne Kürt sorunun çözüyor, ne Kürt halkını rahat bırakıyor.” ifadesini kullandı. Demirtaş şunları dile getirdi: “Bu konuyu görüşerek mi çözmek istiyorsunuz. Buyurun kapımız açık. Siyasi bir çözüm projeniz varsa, müzakerenin koşullarını birlikte yaratalım. Şu anda koşullar yok. Çünkü 2,5 yıl yürüttüğünüz bir müzakere vardı. Bu niye koptu. Bunları açıklayalım… Hükümetle diyalog kurmaya hazırız. Bir koşul olarak ifade etmiyorum ama yapacağımız görüşme canlı yayınlansın istiyoruz. Kim ne diyor, kim neye karşı çıkıyor. Türkiye bunu bilsin. Canlı yayın olmayacaksa da biz kapalı görüşme yapmayız. Ne konuşulmuş halkımız ile paylaşırız. Biz katkı sunmak istiyoruz.”‘Bütün aktörlerin usulüne uygun bir şekilde sürece dahil edilmesi' gerektiğini kaydeden Demirtaş, “Müzakere masasını karşı tarafı zayıflatmak için kullanamazsınız.” dedi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı