Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mardin'de mayınlı tuzak

25 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı Mardin-Diyarbakır yolunda arama çalışmaları yapan jandarma, aynı bölgede 3 mayın düzeneğini bularak imha etti.

Her gün binlerce vatandaşın kullandığı Mardin-Diyarbakır kara yolunda büyük bir faciadan dönüldü. Yolda ilk bomba sabah saatlerinde bulunmuştu. Mayın araması sırasında ilk düzenek, aramayı yapan uzman çavuş Erol Tuna'nın üzerinde patlamış ve yaralanmıştı. Patlama sonrası önlemleri artıran güvenlik güçlerinin yaptığı aramada ikinci bir düzenek daha tespit edildi. Patlayıcılara karşı hassas olarak yetiştirilen K9 köpekleri eşliğinde yol boyunca yapılan arama ve tarama sonucu, ilk mayının patladığı yere 50 metre ileride ikinci bir mayın bulundu. Mayın imha edildi.

Güvenlik güçleri, 500 metre ileride üçüncü bir patlayıcı düzeneği daha olduğunu belirledi. Üçüncü düzenek de imha edildi. Patlayıcıların menşei hakkında bilgi vermeyen yetkililer, Mardin-Diyarbakır kara yolunun trafiğe açıldığını bildirdi. Bölgeye özel hareket timleri yanında jandarma özel hareket timleri sevk edildi. Karadan ve havadan Sikorsky helikopterleri eşliğinde operasyon başlatıldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı