Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Özel oturumda siyasi mesajlar

24 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu Meclis'in darbelerden hesap soran, darbelerle yüzleşen bir Meclis olduğunu söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde özel bir oturum yapıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanlarının da katıldığı oturuma, çok sayıda yabancı temsilci de yer aldı. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri ise özel oturuma katılmadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında 23 Nisan 1920'de açılan Meclis'te yapılan ilk konuşmadan kesitler sundu. Zaman zaman Meclis'in kesintiye uğradığını hatırlatan Erdoğan, bu Meclis'in artık darbelerden hesap soran, darbelerle yüzleşen bir Meclis olduğunu vurguladı. Meclis'e yönelik girişimlerin milletin istiklaline girişim ve müdahale anlamına geleceğini belirten Erdoğan, bu tür girişimlerin gereken cevabını aldığını ve alacağını kaydetti.

Kendilerinden sonra gelenlerin de aynı duyarlılıkla müdahale girişimlerine izin vermeyeceğini anlatan Erdoğan, Meclis'in 75 milyonun temsilcisi olduğuna dikkat çekti. Bu sırada CHP sıralarından bir milletvekili Başbakan'a tepki gösterdi. Erdoğan, konuşmasına devam etti. "Nifak tohumları ekenler bilsinler ki hiçbir zaman bu tohumların filizlenmeye dönüşmeyeceğini" vurgulayan Erdoğan, kardeşlik duyguları için de geleceğe yürümeye devam edileceğini söyledi.

Diyalog ve uzlaşı kültürünün geliştirilmeye devam edileceğini anlatan Erdoğan, dış politikanın barış temeli üzerine kurulduğuna dikkat çekti. Kendi milletine zulüm eden yönetimlere de sessiz kalmayacaklarını dile getiren Erdoğan, hiçbir ülkenin içişlerine karışmayacaklarını herkesin bilmesini istedi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı