Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

BDP'den 23 Nisan boykotu

24 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, 23 Nisan törenlerine katılmamalarını, "Bizim tavrımız Meclis'e karşı değil, bizim tavrımız egemenlik iradesini yok sayan iktidara karşıdır" sözleriyle açıkladı.

BDP Grup Başkanvekilleri Hasip Kaplan ve Pervin Buldan, 23 Nisan törenlerine neden katılmadıklarını açıklamak üzere Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Kaplan, Türkiye'nin, demokratikleşmeden, Kürt sorununa, sosyal adaletten kalkınmaya varıncaya kadar siyasal, ekonomik ve toplumsal alanda önemli sorunlarla karşı karşıya bulunduğu bir ortamda 23 Nisan'ın ne milli egemenlik adına, ne de çocuk bayramı tadında kutlayabilmenin olanağının bulunmadığını savundu. Halk iradesinin yok sayıldığı, parlamentoyayansımasının ve temsil olanağı bulmasının yüzde 10'lik seçim barajıyla engellendiği, siyasi operasyonlarla demokratik siyaset kanallarının tıkandığı bir ortamda ne halk egemenliğinden, ne de çoğulcu bir demokrasiden söz edilebileceğini ileri süren Kaplan, şunları söyledi: "Bu parlamentonun duvarında 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diye yazar. Ama bu parlamentonun 8 üyesi bugün halen cezaevinde tutuklu. Ne yazık ki Türkiye'de egemenlik, sayısal çoğunluğu elinde bulunduran AKP iktidarına ve onun emrindeki vesayet kurumlarına aittir. Halkın temsilcileri tutuklanıyorsa egemenlik halkın değil, siyasallaşan, iktidarlaşan yargının elindedir. Bu ülke kanun hükmünde kararnamelerle yönetiliyorsa egemenlik parlamentoda değil, siyasi iktidardadır. Parlamentoda muhalefetinsesi kesilmeye çalışılıyorsa, parlamentonun iradesi engelleniyorsa burada egemenlik parlamentoda, halkta değil, kendi çoğunlukçu anlayışını dayatan, dikta heveslisi AKP iktidarındadır. Bu nedenledir ki Türkiye'de demokrasi ve özgürlükler, örgütlenme-düşünce ve siyaset özgürlüğü tehdit ve baskı altındadır." Kaplan, 2007 yılından bu yana parlamentoda olduklarını ve Meclis'teki törenlere de katıldıklarını belirterek, "Bizim tavrımız Meclis'e karşı değil; bizim tavrımız bu zihniyete, bu egemenlik iradesini yok sayan iktidara karşıdır" dedi.

Kaplan, bir soru üzerine bu akşam gerçekleşecek 23 Nisan resepsiyonuna da katılmayacaklarını belirterek, "Birine katılıp birine katılmamak gibi bir durumda değiliz" dedi.

Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk ve BDP eş başkanlarının ABD ziyareti ile ilgili sorular üzerine de Kaplan, "Sayın Türk ve eş genel başkanlarımız ve dışişleri sorumlusu arkadaşlarımızla beraber bir dizi temasta bulunacaklar. Artık oradaki arkadaşlarınız izlerler onları. Tabii ki diplomatik faaliyetlerimiz her tarafta sürüyor" dedi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı