Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Boğaz'ı kelebekler bastı

15 Nisan 2012 Pazar günü yayınlandı Türkiye Yelken Federasyonu tarafından, Türkiye’de denizcilik ve yelken kültürünün yaygınlaşmasına ve yelken sporunun gelişimine katkısı olması amacıyla ikinci kez gerçekleşecek “Bosphorus Sailing Fest” yarışları yarın başlıyor.

Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda düzenlenecek yarışlar yarın İstanbul Boğazı’nda her türlü yelkenli teknenin katılımına açık olarak lisans zorunluluğu olmadan gerçekleşecek.

Bosphorus Sailing Fest’e yarışmak üzere toplam 105 teknenin kayıt yaptırdığı belirtildi. Yelken tutkunları ve lisanslı yelkenciler (IRC sınıfları) olmak üzere iki ayrı kategori de düzenlenecek yarışta, Yelken Tutkunları 63 , IRC sınıfında ise 42 tekne start alacak. Toplam yarışçı sayısı ise 700 kişiyi buldu. Yarış parkuru olarak IRC sınıfları, Bebek koyundan start alıp Büyükdere koyundan geri dönerken, Yelken tutkunları, Büyükdere koyundan start alacak ve tüm tekneler Bebek koyunda finiş yapacaklar.

Bebek koyundan saat 12.00’de verilecek yarış startını TYF Başkanı Nazlı İmre ile Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız verecek.IRC sınıfları arasında birinci olan ekip BMW Kupası sahibi olacak ve 29 Mayıs - 3 Haziran tarihlerinde 8 ülke sporcularının katılımı ile İstanbul’da yapılacak “BMW Sailing Cup International“ Dünya Finalinde yarışma hakkı kazanacak. Yelken Tutkunları birincisi ise 2010 yılında ilk kez verilen Trophy’nin sahibi olacak. Bebek Türkan Sabancı Parkı’nda kurulacak festival alanında, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından tanınan yelken sınıf tanıtımları, yelken eğitimleri, yelken boyama, ebru, çini, cam atölyesi gibi çocuk yetişkin aktiviteleri, Power FM DJ showları ile 7den 70’e tüm deniz ve yelken severler bir araya gelecek.

Yelken duayenleri sohbet bölümünde ünlü aktör Mehmet Aslantuğ, Atlantik okyanusunu tek başına geçerek bir ilke imza atan milli yelken sporcusu Tolga Pamir, Van Yelken Kulubü sporcuları yer alırken, dünyaca ünlü görme engelli ressam Eşref Armağan da canlı resim performansı ile izleyicilerle biraraya gelecek.BMW Bosphorus Sailing Fest, ödül töreni 17 Nisan gecesi, saat 20.00 – 22.30 arasında Borusan Oto Dolmabahçe’de gerçekleştirilecek.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı