Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Mezar minibüs' bulundu

13 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çöken köprü alanında incelemelerde bulundu.

İki bakan, kayıp yakınlarını da teselli etmeye çalıştı.Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinden geçen Filyos Çayı üzerindeki köprünün 7 Nisan Cumartesi günü çökmesi sonucu bir otomobil, 2 minibüs, minibüsler içindeki 11 kişi ve köprü üzerinden geçen 4 yaya suya kapılmıştı. Olayın yaşandığı günden bu yana devam eden arama çalışmaları sonucu iki kişinin cesedine ulaşıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım, olayla ilgili idari ve adli soruşturmanın başlatıldığını söyledi.

Yıldırım, “Bir yandan teknik çalışmalar devam ederken bir yandan da idari soruşturma başlamış durumda. Kaybolan ve muhtemelen hayatını kaybeden vatandaşlarımızın olması dolayısıyla bir adli soruşturma da eş zamanlı olarak başlamış durumda.” açıklamasını yaptı.Açıklamanın ardından iki bakan, kayıp yakınlarının kaldığı Kızılay çadırlarına geçti. Bazı ailelerin tepkisiyle karşılaşan bakanlar, onları teselli ederek acılarına ortak olmaya çalıştı. Bakan Yıldırım, kendisinden yardım isteyen ailelere “Sizi anlıyorum, şu an sözün bittiği yerdeyiz. Sizin kadar hissetmesek de acınızı yaşıyoruz. Bu olayda kaybolan vatandaşlarımızı buluncaya kadar aramalarımız devam edecek. Bizim arkadaşlarımız hayatlarını tehlikeye atma pahasına çalışmalarını sürdürüyorlar.” dedi.

Yıldırım ve Eroğlu, kayıp yakınlarını ziyaretlerinin ardından nehir yatağında cesedi bulunan iki kişinin köyü olan Çaycuma ilçesine bağlı Yolgeçen köyüne geçti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı