Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yıldırım: Bir tek biz namussuzuz!

27 Mart 2012 Salı günü yayınlandı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şike davasının bugünkü duruşmasında söz alarak, "Bu dava sonrası zaten herkes namuslu oldu, bir biz namussuzuz.'' dedi.

Tutuksuz sanık Göksel Gümüşdağ da, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Fenerbahçe'yi en çok yenen takım olduğunu hatırlatarak, 'Bu da şike girişiminde hiçbir şekilde bulunulmadığının en büyük göstergesidir. Aziz Yıldırım ile Kulüpler Birliği'nde birlikte görev yapıyoruz. Sık sık görüşmemiz normaldir. ' ifadelerini kullandı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanıkların savunmaları alınıyor. Sanık Alaattin Yıldırım 'a Bursasporlu futbolcu Gökçek Vederson'la ilgili Samet Güzel'le yaptığı konuşması soruldu. Yıldırım, ''UEFA kriterlerine göre yıl sonunda kulüplerin alacak vereceği kalmaması gerekiyordu. Vederson'un da bir imzası eksikti. Kulüpler arasındaki itilaf nedeniyle ofisime çağırdım, görüştüm.'' dedi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin, ''Neden telefonda ismini söylemek yerine o arkadaş diyorsun?'' sorusuna Yıldırım, ''Yapı olarak öyle konuşurum.'' cevabını verdi. Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Yıldırım, beraatını talep etti.

Duruşmada söz alan İlhan Ekşioğlu da, Trabzonspor-Gençlerbirliği maçında teşvik primi olup olmadığı yönünde sanık Doğan Ercan ile konuştuğunu belirtti.

Ekşioğlu, ''Serdar Kulbilge ile önceden bizde oynadığı için teşvik primi teklifinin olup olmadığını öğrenmek amacıyla Doğan ile görüştüm. Doğan da bana 'buna gerek yok' dedi.

Biz Kulbilge'nin bu maçta oynamasını istedik. Böyle şeyler yapmayacağını biliyorduk.'' ifadelerini kullandı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da, bazı sanıkların savunmasına ekleme yaptı. Yıldırım, ''Bazı arkadaşlar doğru bildiklerini heyecandan yanlış anlatabiliyorlar. İlhan Cavcav'a Trabzonspor kulübünden teşvik primi yapılabileceğini duyduk. Doğan da bunu öğrenmeye çalışıyordu. Biz de Trabzonspor'un yapacağı teşvik ve şike girişimi ile ilgili inceleme yaptık.'' diye konuştu.

Bunun üzerine Başkan Ekinci, ''Siz Trabzonspor'un her şike ve teşvik primi girişimlerini önleme merkezi mi kurdunuz?'' sorusuna Aziz Yıldırım, ''Bir şekilde bize bilgi geliyordu. Dava sonrası zaten herkes namuslu oldu, bir biz namussuzuz.'' cevabını verdi.

GÜMÜŞDAĞ: İBB, FENERBAHÇEYİ EN ÇOK YENEN TAKIMDIR
Savunma yapan tutuksuz sanık Göksel Gümüşdağ ise, 2011 Mayıs ayına kadar İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da başkanlık görevini yürüttüğünü daha sonra federasyona geçtiğini ifade etti.

Gümüşdağ, şunları söyledi: ''Fenerbahçe - İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında şikeye göz yumduğum iddia ediliyor. Kabul etmiyorum. Bu iddia için delil olan tapeler Sivasspor ve Bucaspor ile ilgili yaptığım telefon görüşmeleridir. Bu maçla herhangi bir ilgisi yoktur. ' dedi.

İddianamede yer alan Fenerbahçe-İBB maçı ile ilgili iddialara cevap veren Gümüşdağ, ''Aziz Yıldırım ile sık sık görüşmemiz son derece normaldir. Birlikte Kulüpler Birliği'nde görev yapıyoruz. İstatistiklere göre İBB, Fenerbahçe 'yi en çok yenen takımdır. Bu da şike girişiminde hiçbir şekilde bulunulmadığının en büyük göstergesidir.'' şeklinde konuştu.

Mahkeme Başkanı Ekinci, Gaziantepspor - Fenerbahçe maçı ile ilgili Gümüşdağ'ın tape kayıtlarını okuyarak, ''Telefondaki konuşmanda Fenerbahçe maçında ölüp ölüp dirildiğini söylüyorsun. Senin o tarihlerde TFF'de görevin yoktu. Neden böyle bir konuşma yapıyorsun?'' sorusuna Gümüşdağ şu cevabı verdi: ''Maçlarda hakem hataları vardır. O maçta çok kötü yönetilmişti. Bununla ilgili TFF'ye sürekli saldırılar olur. Ben TFF'de değilim ama gayri ihtiyarı bu konuşmaları yapmışız. Mahmut Özgener benim arkadaşımdır. Kulüp başkanları genelde federasyonu arar 'neden bu kadar kötü maç yönetiliyor?' diye sorarlar. Devre arasında bile federasyon başkanını arar sorarlar.'' Mecnun Odyakmaz'ın avukatı Serhat Çetin, Aziz Yıldırım tarafından müvekkiline şike ya da teşvik konusunda herhangi bir bilgisinin olup olmadığını sorması üzerine Gümüşdağ, ''Kulüpler birliği gündemini belirlemek için toplanırız. Aziz Yıldırım ile Mecnun Odyakmaz bilet hakkında konuşuyorlardı. Şikeyle alakalı bir şey duymadım. Beraatımı talep ederim.'' dedi.

Mahkeme Başkanı Ekinci, sanıklara uyarıda bulundu. Ekinci, ''Tutuksuz sanıkların salondan izinsiz ayrılması duruşmadan sıvışmadır. İzinsiz ayrılanlar hakkında işlem yaparız.'' diyerek duruşmaya ara verdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı