Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Hacettepe'ye 'nakil' yasağı

24 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Sağlık Bakanlığı Kompozit Doku Nakli Bilimsel Danışma Komisyonu, Hacettepe Üniversitesi’nde yapılan yüz naklinin endikasyona uygun olmadığı, ekstremite naklinin ise endikasyon dışında olduğuna karar verdi.Komisyon oybirliği ile 'Hacettepe Üniversitesi Kompozit Doku Nakli Merkezi Ruhsatı'nı iptal etti.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Kompozit Doku Nakli Bilimsel Danışma Komisyonu’nun Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde toplandığı belirtildi. Açıklamada, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan ekstremite nakilleri ile yüz nakillerinin nakil endikasyonları yönünden değerlendirildiği belirtildi.

Toplantıda alınan kararlar şu şekilde duyuruldu: “Gazi Üniversitesi Kompozit Doku Nakli Merkezi'nce yapılan yüz nakli değerlendirilmiş ve uygun bulunmuştur. Akdeniz Üniversitesi Kompozit Doku Nakli Merkezi'nce yapılan yüz nakli değerlendirilmiş ve uygun bulunmuştur. Akdeniz Üniversitesi Kompozit Doku Nakli Merkezi'nce yapılan ekstremite nakli değerlendirilmiş olup; üst ekstremitenin endikasyon dahilinde yapıldığı ve uygun olduğu ancak alt ekstremitenin endikasyon listesinde belirtilen kriterlere uymadığı tespit edilmiş ve mevzuata uygunluğunun daha dikkatli değerlendirilmesi konusunda ilgili üniversite uyarılarak bilgilendirilmiştir. Hacettepe Üniversitesi Kompozit Doku Nakli Merkezi'nce yapılan yüz nakli ile ekstremite nakli değerlendirilmiş ve yüz naklinin endikasyona uygun olmadığı, ekstremite naklinin ise endikasyon dışında olduğu tespit edildiğinden ve ayrıca Organ ve Doku Nakli Hizmetleri Yönetmeliği’nin 18. Maddesi, 2. Fıkrası uyarınca, mevzuat gereğinin yerine getirilmediği anlaşıldığından Kompozit Doku Nakli Merkezi Ruhsatı'nın iptal edilmesine, oy birliği ile karar verilmiştir.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı