Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kuşatma ölümle bitti!

23 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı Fransa'nın Toulouse kentinde 10 günde yedi kişiyi öldürdüğü iddia edilen Muhammed Merah'a yönelik dünden beri devam eden operasyon tamamlandı. Polisle girdiği çatışmanın ardından pencereden atlayan 23 yaşındaki zanlının öldüğü bildirildi.

Üçü Müslüman, dördü Yahudi yedi kişiyi öldürdüğü öne sürülen 23 yaşındaki Merah 'a yönelik operasyon, 32 saat sürdü. Operasyonda dört polis yaralandı.

Cezayir asıllı bir Fransız vatandaşı olan Merah'ın düzenlediği saldırılar, Fransa kamuoyunda ve dünyada büyük yankı bulmuştu. Merah, son 10 gün içerisinde üçü Kuzey Afrika kökenli Fransız askeri, diğerleri ise Yahudi olmak üzere yedi kişiyi vurarak öldürmüştü.

Derinleştirilen soruşturma sonucunda bulunan ipuçları Fransız polisini, Toulouse kentinde Merah'ın yaşadığı eve yönlendirdi. Evi dün ablukaya alan polis, Merah'ın silahlı direnişiyle karşılaştı ve operasyonda zaman zaman çatışmalar da yaşandı.

Paris Başsavcısı François Molins, düzenlediği basın toplantısında, Merah'ın canlı yakalanması için her şeyin yapıldığını ancak Fransız polisine bağlı özel birimlerin meşru müdafaa sırasında saldırganı başından vurduğunu söyledi.

Operasyonun ardından gazetecilere bilgi veren Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant ise banyoya saklanan ve eve giren polisin üzerine ateş açan zanlının elinde silahla pencereden aşağı atladığını belirtti. Gueant, 'Pencereden atlarken ateş etmeyi sürdüyordu. Yerde ölü olarak bulduk 'diye konuştu.

SALDIRILARI FİLME ALDI
Savcı Molins, gerçekleştirdiği üç saldırıyı da filme alan Merah'ın kullandığı kameranın da polisin eline geçtiğini belirtti.

Görüntüleri izleyen savcı, Merah'ın 11 Mart'ta düzenlediği ilk saldırıda, Kuzey Afrika kökenli bir Fransız askere ateş ederken, 'Sen benim kardeşlerimi öldürüyorsun, ben de seni öldürüyorum 'dediğini, dört gün sorna gerçekleştirdiği saldırıda ise, 'Alllahuekber 'diye bağırdığını söyledi.

ZANLININ İLK GÖRÜNTÜLERİ
Operasyonun devam ettiği saatlerde France 2 televizyonu, Merah'a ait olduğunu iddia ettiği bazı görüntüler yayınladı. Böylece dünya kamuoyu son yılların en çok dikkat çeken saldırganıyla tanışmış oldu. France 2 televizyonunun yayınladığı görüntülerin nerede ve ne zaman çekildiği bilinmiyor.

Merah'ın Afganistan'da eğitim aldığı ve el Kaide örgütü üyesi olduğu ortaya atılan iddialar arasında. Ayrıca tespit edilmeseydi saldırganın, dün Toulouse 'da bir askeri ve iki polisi öldürmeyi planladığı da ifade ediliyor.

İNTERNET ÜZERİNDEN SAVAŞ AÇTI
Merah'ın ölü ele geçirilmesinin ardından açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, terörü öven ve teşvik eden internet sitelerine girenlerin cezalandırılması için yasal çalışma başlatılacağını söyledi.

Terörle mücadelede önemli kararlar alınacağını ifade eden Sarkozy, terörist faaliyetleri kapsayan aşırı eğilimli doktrinleri izlemek için yurt dışına gidenlerin de yine cezalandırılacağını söyledi.

Sarkozy, ilgili bakanlıklara görüşerek, terörist ideolojilerinin cezaevlerinde yayılmasının önüne geçmek için yasal düzenlemeler de yapmak istediğini belirtti.

Son saldırılarla ilgili olarak kavram kargaşası yaratılmaması gerektiğini söyleyen Sarkozy, “Bu çılgın saldırıyı düzenleyen kişinin İslam'la bir ilgisi yok. Bu saldırgan, hem Yahudi hem Müslüman vatandaşlarımızın üzerine ateş açtı” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı