Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kar eridi, Mogan Gölü taştı

20 Mart 2012 Salı günü yayınlandı Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Dernek Başkanı İsa Ömercan, Mogan Gölü'ndeki su seviyesinin hızla yükseldiğini belirterek gölün her an taşabileceğini iddia etti.

Karların erimesiyle birlikte Mogan Gölü'nde su seviyesi son 4 günde 1 metre yükseldi. Atatürk Sahil Parkı'nın tahta yürüme yolunun seviyesine ulaşan sular kanal kapağının açılmasıyla düşürülmeye çalışılıyor.

Mogan Gölü'ndeki suyun yükselmesiyle gölden Eymir Gölü'ne su tahliyesi hızlandırıldı. Mogan Gölü'nün tahliye kapakları biraz daha açılarak yaklaşık 1 metre yükseklik seviyesinden su bırakılmaya başlandı. Suların yükselmesiyle kanal çevresinde oturan bazı apartmanların bodrum katlarını su bastığını iddia eden vatandaşlar kendi imkanlarıyla suyu tahliye ettiklerini belirti.

Gölbaşı İlçesi Koruma Geliştirme ve Turizm Dernek Başkanı İsa Ömercan, Mogan Gölü'nün her an taşabileceğini belirterek, ''Gölle ilgili daha önce de uyarılar yapmıştık. Su seviyesi yükseldiği zaman özellikle Atatürk Sahil Parkı ve Bizim Çatı sosyal tesisleri bölgesinde taşmalar oluyor. Buralardaki kıyı duvarının yükseltilmesi gerekiyor, bu basit bir işi yıllardan beri kimse yapamadı. Birkaç güne kadar sanırım Atatürk Sahil Parkı sular altında kalacaktır'' dedi.

Diğer yandan Mogan Gölü'ne çamurlu su aktığını belirten Ömercan bu duruma tepki göstererek, ''Bu durumu geçen yılda, bu yılda yine defalarca söyledik, basın aracılığıyla duyurduk ancak sağır sultan duyuyor bizim yetkililer duymuyor. Su Kesen Deresine en azından dinlendirme havuzları yaparak kirli akan bu suyun önüne geçilebilir. Bir de bu taş ocakları doğru dürüst kontrol edilsin, denetlensin, yaptırımlar uygulansın'' diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı