Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Karakolda dayağa jet karar!

16 Şubat 2012 Perşembe günü yayınlandı İzmir'de, Fevziye Cengiz'in polisler tarafından dövülmesi konusundaki davada ilk duruşmada görevsizlik kararı verildi. Mahkeme, dört polisin yargılandığı davanın Asliye Ceza Mahkemesinde görülmesine karar verdi.

İzmir'in Karabağlar Karakolu'nda, Fevziye Cengiz'in gözaltına alındığında polisler tarafından dövüldüğü iddia edilmişti.17. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi, dava dosyasını tehdit suçundan birden fazla kişi tarafından işlenmesi nedeniyle görevsizlik kararı vererek dava dosyasını Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Aralık ayında ortaya çıkan ve gözaltındayken polisler tarafından şiddet gören Fevziye Cengiz olayıyla ilgili ilk duruşma bugün yapıldı.

İzmir 17. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya mağdur Fevziye Cengiz ile avukatları ve sanık durumundaki dört polis ile avukatları katıldı. Mahkeme hakimi, dava dosyasını görmedengörevsizlik kararı verdi. Hakim, davada birden fazla kişi tarafından şiddet uygulandığına dair iddialar olduğunu ve durumun böyle olması nedeniyle davanın Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gerektiğine belirtip yetkisizlik kararı verdi. Kısa süren dava sonunda mağdur Fevziye Cengiz adliyeden konuşma yapmadan çıkıp gitti.Duruşma sonrası adliye önünde tarafların avukatları basın açıklaması yaptı.

İlk açıklamayı mağdur Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Avcı yaptı. Avukat Avcı, müvekkilinin mağduriyetiyle ilgili davanın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi konusunda mahkemeye talepte bulunduklarını belirterek şöyle konuştu: 'Bizim talebimizi değerlendirmeden mahkeme yetkisizlik kararıyla Asliye Ceza Mahkemesi'ne dosyayı gönderdi. Bizim bu talebimizi Asliye Ceza Mahkemesi'nin değerlendirmesini bekliyoruz. Ortadaki görüntülerdemüvekkilimize birden fazla kişi tarafından şiddet uygulandığının net olduğunu görüyoruz. Bu durumda bu davanın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gerektiği görüşündeyiz. ' Sanık olarak yargılanan 4 polis memurunun avukatı Tolga Yurdakul ise yaptığı açıklamada, müvekkillerinin yaşanan olaylardan dolayı üzgün olduğunu ancak kimsenin bu olayların öncesini dikkate almadığını belirterek şunları söyledi: 'Bizde de çok delil var. Müvekkillerime karşı mağdur kişi tarafından kamuoyuna yansıyan görüntülerin öncesinde psikolojik olarak saldırı vardır. Sürekli olarak müvekkillerime karşı hakaretler eden kişiye karşı müvekkillerim her insanın gösterebileceği doğal bir refklekslehareket etmiştir. Yaşananlardan pişman olan müvekkillerimle ilgili ilk soruşturmayı emniyet müdürlüğü kendisi başlatmış, ortaya çıkan kayıtları da emniyet müdürlüğü kendisi vermiştir. 'Hiç kimsenin kanun dışı bir şey talep edemeyeceğini anlatanYurdakul, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Ortada olayın üzerine gidilmediği, olayın kapatıldığı gibi bir izlenim yaratılmasında kasıt vardır. Ben müvekkillerimin haklarını savunurken, yaşananlardan dolayı eğer alacakları bir ceza varsa ona da kabulüz. Ancak, bu olayı bir insan olarak değerlendirmek, mağdur olduğu iddia edilen kişinin de saldırılarını dikkate almak zorundayız. Müvekkillerim, polislik görevlerine devam edeceklerdir. Çünkü, yaşadıkları olayda insan sınırlarını zorlayan bir tahrik vardır. ' Açıklamaların ardından çevredeki vatandaşlar olaylara tepki gösterdi.

Bugünkü duruşmada mağdur durumunda olan Fevziye Cengiz hakkında, polislere karşı yaptığı eylemden dolayı 'Kamu görevlisini yaralamak ve hakaret etmek' suçundan açılan davanın ilk duruşmasının 22 Şubat'ta yapılacağı belirtildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı