Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kanser olduğuna inandıramadı

18 Aralık 2012 Salı günü yayınlandı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Yenice Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Güran Yahyaoğlu’nun kanser hastası olmasına rağmen ‘müstafi’ sayıldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Laçiner, “Sayın Yahyaoğlu’nun sağlık raporu ve gazetede yayımlanan fotoğrafları, avukatı tarafından üniversiteye 13 Aralık 2012 tarihinde ulaştırıldı” dedi.

Yenice Meslek Yüksekokulu Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Güran Yahyaoğlu’nun kanser hastası olmasına rağmen müstefi sayıldığı iddiaları önceki gün bazı gazetelerde yayımlanmıştı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Prof. Dr. Laçiner, “Öncelikle resmi kurumlarda tüm işlemlerin resmi evrak üzerinden yapıldığını ve sıkı kurallara bağlandığını hatırlatmak gerekir. Kurumların müstafi sayma konusunda evrak olmaksızın kullanabilecekleri herhangi bir yetkileri bulunmamaktadır. Buna rağmen Sayın Yahyaoğlu’nun rahatsızlığını göz önünde bulunduran Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2011 ve 2012 yılları içerisinde yapılabilecek her türlü kolaylığı göstermiş, belge gecikmelerinde bazen risk alınarak, çalışan lehine hareket edilmiştir. Ancak 23 Ekim 2012 tarihinden 14 Aralık 2012 tarihine kadar geçen 52 günlük sürede Sayın Yahyaoğlu’nun durumunu belirtir hiçbir rapor veya bilgi üniversiteye ulaştırılmamıştır. Bu gibi durumlarda yasalar çok açıktır. Mevzuat bu gibi hallerde kuruma veya yöneticilere herhangi bir alternatif bırakmamaktadır. Buna rağmen çalışanımızın zarar görmemesi için Sayın Yahyaoğlu lehine gerekli beklemeler yapılmış, ancak geçen sürenin yaklaşık olarak 2 aya ulaşmış olmasına rağmen, durumu belirtir herhangi bir rapor veya belge sunulmaması yüzünden zorunlu olarak işlemlere başlanmış ve ilgili kişinin müstafi sayılması yasanın emri üzerine ilgili birimlerce önerilmiştir” dedi.

İlgili raporların üniversiteye Yahyaoğlu’nun vefatından 3 gün önce ulaştığını söyleyen Laçiner, “Sayın Yahyaoğlu’nun sağlık raporu ve gazetede yayımlanan fotoğrafları 13 Aralık 2012 tarihinde avukatı ve vekili Sayın Seyfettin Uzunçakmak tarafından ‘’024408’’ evrak giriş numarasıyla üniversiteye elden ulaştırılmış, üniversite yönetimi Sayın Yahyaoğlu’na ait olan hastanede çekilmiş olan ve rahatsızlığını gösteren resimleri vefat etmeden 3 gün önce görmüş ve hastalığa bağlı 2 aydır yattığını avukatı aracılığıyla kurumumuza sunduğu 13 Aralık 2012 tarihli raporla öğrenmiş bulunmaktadır. Oysa ki Sayın Yahyaoğlu’nun 21 Kasım 2012 tarihinde müstafi sayılmasının ardından 13 Aralık 2012 tarihine kadar dahi Sayın Yahyaoğlu’nun rahatsızlığı yüzünden 2 aydır hastanede yattığı ne sözel ne de resmi olarak tarafımıza bildirilmemiştir. Nitekim Sayın Seyfettin Uzunçakmak’ın üniversitemize ulaştırdığı rapor ve diğer belgeler değerlendirmeye alınmış ve gerekli işlemlere başlanmıştır” diye konuştu.

Yahyaoğlu hakkında tutulan 45 tutanağın da bu dönemde yapılmış gibi yansıtıldığını belirten Laçiner, “Bahsi geçen 45 tutanağın 24 Mayıs 2010 ile bugün arasında tutulduğu izlenimi oluşturulmaktadır. İşin doğrusu ise söz konusu 45 tutanağın 24 Mayıs 2010 - 1 Temmuz 2010 tarihleri arasında o döneme ait bir soruşturmanın parçası olarak tutulduğudur. Söz konusu dönemden sonra hem okul müdürü değişmiştir, hem de üniversite yönetimi. Başka bir deyişle Sayın Yahyaoğlu’na dönük kişisel veya başka bir sübjektif değerlendirmeden dolayı Sayın Yahyaoğlu’nun rahatsızlığının görmezden gelindiği iddiası mesnetsizdir” dedi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı