Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yaramaz maymun 'Çiko'

17 Aralık 2012 Pazartesi günü yayınlandı Türkiye'nin ilk yaban hayatı kurtarma ve rehabilitasyon merkezinin maskotu olan sevimli maymun, gazeteciliğe merak salınca işte ortaya bu komik görüntüler çıktı.

Kendisinin görüntüsünü almak için kafesine giren muhabir ve kameramana sevgi gösterisinde bulunan sevimli maymunun kameramanın gözlüğünü, muhabirin ise çantasını kurcalamaya çalışması herkesi kahkahaya boğdu. Türkiye'de alanında tek olan Karacabey Ovakorusu'ndaki Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ülkemize sokulması yasak olduğu için henüz yavruyken getirilen babun cinsi maymun kısa sürede herkesin sevgilisi oldu. Merkezin ilk göz ağrılarından biri olan maymun bakıcılarının elinde büyüdü. Daha önce kafesine giren bakıcılarının saçlarını temizlediği görüntüleriyle ünlenen Çiko, kısa sürede merkezin maskotu oldu. Kafesine giren bakıcısının "Bak yine kepeklenmişim" deyince hemen başına atlayarak saçlarını temizlediği görüntüleri sanal alemde tıklanma rekorları kıran Çiko bu kez gazeteciliğe soyundu.

Görüntü almak için kafesine tedirgin tedirgin giren muhabirlere bütün hünerlerini sergileyen Çiko herkesi kahkahaya boğdu. Kepek düşmanı olan 1 yaşındaki sevimli maymun, mekanına gelen gazetecilere ilk olarak saç kontrolü yaptı. Kepeklerini temizlediği kameramanın gözlüğünü almaya çalışan Çiko'nun aradığı tek şeyse mikrofondu. Foto muhabirinin de ceplerini ve çantasını kurcalayan Çiko, dur duruk bilmeyen enerjisiyle herkesi gülmekten kırıp geçirdi. Çiko'nun daha önce bir mikrofon süngerini oynarken parçaladığını bilen gazeteciler de dikkatliydi. O yüzden kafesine uzatılan bu kez mikrofon değil kablosuydu. Kabloyu inceleyen sevimli maymunun demir olan jak kısmını ısırmaya çalışması dişlerinin incinmemesi için engellendi. Çiko'nun uygun koloni bulunması halinde gitmesi onu sevindirse de, bakıcıları başta olmak üzere onu tanıyan herkesi üzeceğe benziyor.

Orman ve Su işleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, Türkiye'de alınanda ilk ve tek olan Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde birçok hayvanın tedavi edildikten sonra yaban hayatına salındığını ifade ederek, "Buraya sürekli hayvanlar gelip gidiyor. Çiko bir süre daha burada kalacak. Uygun görülen bir yer olursa nakli gerçekleştirilebilir. Gidişi herkesi üzeceğe benziyor" dedi.

Ayrıca buranın bir eğitim merkezi olduğunu ifade eden Göngör, "Yaban hayatını takip eden kişiler için burası aynı zamanda bir eğitim merkezidir. Burada sürekli bir hayvan bulunacaktır. Merkez vatandaşlarımıza açık değil, ama isteyenlerin görevliler nezaretinde gezmesi mümkün" dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı