Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

BDP: Bizi Meclis'ten kovamazlar

6 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Dokunulmayan milletvekilleri değiliz.Sürekli bize dokunuluyor. Dokunulmazlık kaldırılsa ne olur, kaldırılmasa ne olur." dedi.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın açıklamaları ile ilgili Meclis 'te basın toplantısı düzenledi.

Buldan, 'Başbakan her konuşmasında BDP 'li vekilleri askerle, polisle, güvenlik görevlileri ile çatışmakla, şiddet uygulamakla suçluyor. Asıl şiddete, tahrike, tehdide maruz kalan biziz. Bugüne kadar milletvekillerimize yapılan saldırılarla ilgili tek bir soruşturma açılmadı, tek bir kamu görevlisi görevinden alınmadı. ' dedi.

Buldan, eylemlerde hedef alındığını ileri sürdüğü bazı BDP 'lilerin fotoğraflarını basın mensuplarına gösterdi. Buldan, 'Dokunulmayan milletvekilleri değiliz. Sürekli bize dokunuluyor. Dokunulmazlıklar kaldırılsa ne olur, kaldırılmasa ne olur. ' diye konuştu.

Kürsü dokunulmazlıkları dışında tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasından yana olduklarını dile getirdi.

Buldan, 'Kimse bizi bu Parlamento 'da kovamaz. Kimsenin buna hakkı yok. Bizi ancak halkımız bu Parlamento 'dan dışarı atar. ' ifadelerini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı