Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Süt' öfkesi

29 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı Avrupa’nın farklı ülkelerinden 2 bine yakın süt üreticisinin Brüksel’deki eylemi ikinci günde sona erdi.

Avrupa Parlamentosu önünde kamp kuran ve traktörleriyle iki gündür başkent trafiğini felç eden öfkeli çiftçiler, düşük süt fiyatlarını protesto etti. Belçika’nın başkenti Brüksel, öfkeli çiftçilerin iki gün süren traktörlü ve süt püskürtmeli protesto eylemlerine sahne oldu. Almanya, Fransa, Hollanda gibi çevre ülkelerinin yanı sıra Belçika’dan iki bin süt üreticisi 800’den fazla traktörle birlikte Brüksel’e adeta çıkarma yaptı. İki gün başkent trafiğini felç eden öfkeli çiftçiler, Avrupalı yetkililerin kendilerini dinlemelerinden Sonra eylemlerine Son verme kararı aldı. Avrupalı süt ürecileri düşük süt fiyatlarından şikayet ederken, süt üretiminde maliyetin satıştan daha yüksek olduğunu savunuyorlar. Çiftçiler, Son üç yıl içinde 157 bin süt üreticisinin bu işten vazgeçtiğine dikkat çekiyor. Avrupa Komisyonu’nun tarımdan sorunlu Komiseri Dacian Ciolos, eylemci çiftçilerin sıkıntılarının farkında olduklarını ve süt üreticilerin sorunlarının öncelikleri arasında bulunduğunu kaydederken, çiftçilere somut herhangi bir çözüm önerisinde bulunmadı.

Avrupa Parlamentosu’ndan yetkililerin de çiftçilerle görüşmek için parlamento önündeki meydana geldikleri gözlemlendi. Avrupa Süt Üreticileri Birliği (European Milk Board)’nin organize ettiği traktörlü protesto eylemi bu sabah erken saatlerde yine Brüksel’de ana caddelerde uzun araç kuyrukları oluşmasına sebep olmuştu. Avrupa Süt Üreticileri Birliği’nden yapılan açıklamada, "Bize üç yıldır sürekli sözler veriliyor. Bugün artık somut bir adım bekliyoruz. Bir dahaki sefer Avrupa Parlamentosu’nun camlarını dışarıdan temizlemek yeterli olmayacak. Sütlerimizi parlamentonun içine dökeceğiz." şeklinde tepki gösterildi.Avrupa Parlamentosu önündeki meydanda kamp kuran yüzlerce çiftçi akşam saatlerinde lastikler yakarak ısınmaya çalışmıştı. Avrupalı yetkililerin söz vermelerine rağmen kendileriyle görüşmeye gelmediklerini aktaran çiftçiler, parlamento binasına tazyikli süt sıkmış, güvenlik güçleri ile karşı karşıya gelen çiftçileri polisler biber gazı sıkarak dağıtabilmişti. Avrupalı çiftçiler daha önce de 2009 yılında benzer bir eyleme imza atmıştı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı