Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Alex Türkiye'nin yüzü oldu

27 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı Brezilya'nın Rio de Janerio kentinde düzenlenen ve önceki gün başlayan Soccerex Fuarı'na Türk futbolu damgasını vurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in ev sahipliğinde Soccerex Fuarı kapsamında dün akşam düzenlenen kokteyl dünya futboluna yön veren aktörleri buluşturdu. FIFA U20 Dünya Kupası'nın resmi maskotu Kanki, kokteyde ilgi gördü. Fuar etkinlikleri, Brezilya-Hollanda veteranlar maçıyla başladı.

Hollanda'da Gullit ve Seedorf; Brezilya'da ise, Romario, Aldair Bebeto ve Juninho gibi efsanelerin forma giydiği karşılaşmanın ardından galip takım kupasını TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in elinden aldı.

Karşılaşma sonrası TFF, Copacanaba Palace Hotel'de yaklaşık 500 davetlinin katıldığı görkemli bir kokteyl düzenledi.

Etkinliğe, Brezilya Büyükelçisi Ersin Elçin, TFF Yönetim Kurulu üyeleri Arif Koşar, Cengiz Zülfikaroğlu, Prof. Dr Fethi Heper, Genel Sekreter Prof. Dr. Emre Alkin, Milli Takımı eski futbolcuları Rüştü Reçber, Mehmet Aurelio, Fenerbahçe'nin eski futbolcuları Alex de Souza, Pierre Van Hooijdonk, Jay Jay Okocha ile Gilberto Silva, Ruud Gullit, Ronald de Boer, Aron Winte'nin yanı sıra çok sayıda ülke federasyonu, kulüp, futbola yatırım yapan firmalar ve dünyanın önde gelen spor adamları katıldı.

Türk futbolunun tanıtımının yanı sıra 2020 Avrupa Şampiyonası adaylığına destek arayan TFF'nin kokteylinde ilk olarak sahneye Alex de Souza çıktı ve Türk futbolu hakkında katılımcılara bilgi verdi. Daha sonra kürsüye Milli Takımı en fazla forma giyen oyuncusu Rüştü Reçber geldi ve duygularını paylaştı.

Genel Sekreter Prof. Dr. Emre Alkin ise, "Türk ekonomisi Avrupa'nın ve dünyanın yükselen yıldızı konumunda. Son 10 senede yıl başına yüzde 7 artışlık Gayri Safi Milli Hasıla ile Avrupa'nın en büyük 6., dünyanın ise en büyük 16. ekonomisiyiz. Futbola gelince; sponsorluk anlaşmaları, yayın hakları satışı ve biletleme sistemi sayesinde 1 milyar Dolar bütçesiyle Avrupa'nın en büyük 6. ekonomisi durumundayız. Federasyonumuz senede yaklaşık 90 bin maç organizasyonu düzenlemektedir. TFF'ye bağlı lisanslı futbolcu sayısı ise 500 bini aşıyor. Grassroots programımız sayesinde de senede 300 bin çocuğu futbolla buluşturuyoruz" dedi.

2013'te Türkiye'de düzenlenecek olan FIFA U20 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden Alkin, "Ayrıca EURO 2020 adaylığımız için de desteklerinizi bekliyoruz. EURO 2016 adaylık sürecinde Avrupa Şampiyonası ev sahipliğini elde etme hakkını bir oyla kaybetmiştik. Şimdi Türkiye için Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği zamanı geldi. Ancak ondan önce 1.5 milyona yakın seyirci ve TV başındaki yarım milyar izleyici ile gelmiş geçmiş en iyi FIFA U20 Dünya Kupası'nı düzenleyeceğimizi de buradan garanti ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Alkin konuşmasının sonunda Brezilya'ya ve Rio De Janeiro şehrine FIFA 2014 Dünya Kupası ve 2016 Yaz Olimpiyatları ev sahipliğinde bol şans diledi.

Kokteyle katılan FIFA U20 Dünya Şampiyonası'nın resmi maskotu Kanki, gecenin en dikkat çeken ismi oldu ve katılımcılarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

2013 yılında Türkiye'de yapılacak FIFA U20 Dünya Kupası, Türk Milli Takımı, Spor Toto Süper Lig ve Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin tanıtımının yapıldığı TFF standı, fuarda büyük ilgi gördü .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı