Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Komisyon Erdoğan'ı dinleyecek mi?

2 Kasım 2012 Cuma günü yayınlandı TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a henüz ulaştırılmış bir davetleri bulunmadığını, bununla birlikte mutabakat oluşursa böyle bir daveti düşündüklerini söyledi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, düzenlediği basın toplantısında, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yüklendi. Komisyonun yetkisiz dinlemeler yaptığı iddialarını kabul etmediklerini söyleyen Şahin, “Sayın Baykal’ın komisyona geliş tarzı, davet usulü ile nezaketinde hiçbir eksiği olmayan komisyonumuzun karşılaştığı ve önceden ayarlanmış bir şekilde komisyonun yetkisizliğine dair Sayın Baykal’ın beyanlarını esefle kınıyoruz.” dedi.

Deniz Baykal’ın tüm darbeler sürecinde aktif siyaset yaptığını hatırlatan Şahin, “Bu süreçleri yaşamış birisi olarak usulüne uygun ve nezaket ölçüleri ile davet olunmuştur. Ancak Sayın Baykal kendisini hala CHP Genel Başkanı olarak addetmekte ve kendisine uygulamayı bir Genel Başkan’a yaptığımız titizlikle yapmamızı beklemektedir.” diye konuştu.

Şahin, Baykal’ın siyasi şova dönük bir yaklaşım sergilediğini söyledi.

“KOMİSYON, AĞAR'I CEZAEVİNDE DİNLEYECEK" Şahin, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir soru üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a henüz ulaştırılmış bir davetlerinin bulunmadığını belirten Şahin, “Biz 28 Şubat ile alakalı tüm dinlemeleri gerçekleştirdikten sonra Sayın Başbakanımıza da böyle bir davet yapmayı düşünüyoruz. Bu konuda bir mutabakat oluşursa, yeri ve zamanını sizlerle paylaşacağız.” dedi.

Başka bir soru üzerine Şahin, “Cumhurbaşkanı ile alakalı böyle bir davet düşünmüyoruz.” ifadesini kullandı. Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a görüşme taleplerini ilettiklerini kaydeden Şahin, “Gelebilirim, şeklinde bir beyanı ulaşmadı. Ulaştığında da yeri ve zamanını paylaşırız.” açıklamasında bulundu. Şahin, eski Başbakan Tansu Çiller’in şu anda ABD’de olduğunu, 7 Kasım’da dinlemenin gerçekleşeceğini, ancak henüz yerin belli olmadığını aktardı. Mehmet Ağar konusunda ise “Sayın Ağar’ı bulunduğu cezaevinde dinlemeyi planlıyoruz. Ağar istemezse bu ziyaret gerçekleşmez. Bunun haricinde bir yasal problem yaşanacağını düşünmüyorum.” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı