Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çekiciyle gözaltı

13 Ekim 2012 Cumartesi günü yayınlandı Hakkında 6 ayrı suçtan yakalama kararı bulunan Abdurrahman Yakupreisoğlu filmleri aratmayan bir operasyonla gözaltına alındı.

Polisleri karşısında görünce kendini araca kilitleyen zanlı, çekiciye yüklenen otomobiliyle emniyete getirilerek gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri adı 'Balina ' ve 'Paraşüt ' gibi hayali ihracat davalarına karışın ve hakkında 6 ayrı suçtan yakalama kararı olan Abdurrahman Yakupreisoğlu 'na yönelik Etiler Akmerkez 'de operasyon düzenledi.

Fiziki ve teknik takip sonucu bir süredir aranan Yakupreisoğlu, Etiler Akmerkez 'de alışveriş yaptıktan sonra aracıyla çıkarken polis operasyon için düğmeye bastı. Akmerkez 'de polis tarafından önü kesilen Yakupreisoğlu bu esnada hemen aracının bütün camlarını ve kapılarını kilitledi. Polis zanlıyı arabadan inmesi için bir süre ikna etmeye çalıştı, ancak arabanın kiralık olması nedeniyle ve zanlının direnmesi üzerine çekici çağrıldı. Zanlı araba içersinde çekiciyle Vatan Caddesi 'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü 'ne getirildi.

Vatan Caddesi 'ndeki Emniyet Müdürlüğü 'ne getirilen zanlı, burada da araçtan çıkmamak için direnince polis biber gazını gösterip, “Eğer çıkmazsan biber gazı sıkacağız içeriye ' ' dedi.

Bunun üzerine araçtan çıkan Yakupreisoğlu, işlemlerinin yapılması için Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 'ne götürüldü. Yakupreisoğlu 'nun resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık, kaçakçılık, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, kara para aklamak, Vergi Usul Kanunu 'na muhalefet gibi emniyette toplam 49 suç kaydı bulunduğu öğrenildi. 'Balina ' ve 'Paraşüt ' adı verilen hayali ihracat davalarının önemli sanıklarından Abdurrahman Yakupreisoğlu 'nun 6 ayrı suçtan arandığı belirtildi.

Zanlının, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak Metris Cezaevi 'ne gönderildiği öğrenildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı