Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Usta karikatüristler ölümsüzleşti

30 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı Gülmecenin Başkenti patentini alan Akşehir'de, Türkiye'de bir ilk olan ünlü karikatüristlerin büstleri yaptırılarak açılışı yapıldı.

Akşehir Kültür Merkezi önünde gerçekleşen açılış töreninde konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, mizahın önemine dikkat çekti.

Oğul, Akşehir Belediyesi olarak bir ilke imza atmanın sevincini yaşadıklarını ve mizahın hayatın her alanında olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Nasreddin hocamızın bir fıkrasından, veya gülmecenin çizgilerle hayat bulan şekli karikatürle gülerken, düşünür düşünürken de güleriz. Gülmece sanatına büyük emeği olan karikatüristlerimizi Akşehir'de yaşatmak istedik. Bu nedenle 9 karikatüristimizin büstlerini bugün Akşehir'de açtık. Karikatüristler kendilerini Nasreddin Hoca'nın torunu olarak tanıtırlar. Biz de Nasreddin Hoca'nın memleketi olan Akşehir'de bu büstleri açmaktan dolayı çok mutluyuz.''

Karikatüristler Derneği Başkanı Metin Peker ise ünlü karikatüristleri ölümsüzleştirdiği için Oğul'a ve Akşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından 9 karikatür sanatçısının büstleri ilçe protokolü ve Karikatürcüler Derneği üyeleri tarafından açıldı.

Törene, Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, ATV Haber Koordinatörü Uygar Eremektar, Karikatüristler Derneği üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Bayram Uygun

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı