Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Vekiller Apaydın Kampı'nda

5 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, Apaydın Kampı'na giriş yaptı.

Apaydın kampında incelemelerde bulunan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, “Bu kampında daha önce gördüklerimizden bir farkının olmadığını görüyoruz. Kampta kalanların yüzde 80'e yakını kadın ve çocuklardan oluşuyor. Bu bakımdan burada başkaca bir işlemin yapılması zaten mümkün değil. Kampın fiziki durumu da buna müsait değil” dedi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, komisyon üyeleri Ak Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Ak Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul ve MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya 'dan oluşan heyet, daha önce CHP 'li milletvekillerinin alınmadığı, Reyhanlı 'daki Apaydın Kampı 'na gelerek inceleme yaptı. Heyette CHP ve BDP 'li üye yer almadı. Gazetecilerin kampa girişine ise yine izin verilmedi.

Dışişleri Bakanlığı, kampta askerlerin bulunması nedeniyle mülteciler konusundaki uluslararası kurulların uygulanıp ziyaretlere izin verilmediğini savunurken, ziyaret yasağını eleştiren çevreler de 'yabancı askerlerin topraklarımızda bulunma izninin TBMM 'den verilebileceğini ' öne sürmüş, tartışmalar bu nedenle başgöstermişti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, “Bu kampında daha önce gördüklerimizden bir farkının olmadığını görüyoruz. Kampta kalanların yüzde 80'e yakını kadın ve çocuklardan oluşuyor. Bu bakımdan burada başkaca bir işlemin yapılması zaten mümkün değil. Kampın fiziki durumu da buna müsait değil” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı