Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Apaydın Kampı yasa dışı''

5 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Apaydın Kampı ile ilgili, "O kampta silahlı militanlar vardı, silahlı militanların fotoğrafları yabancı basında yer aldı.Bu, Yüce Divanlık bir suçtur. Bununla ilgili olarak Meclis açılır açılmaz ilgili bakan hakkında gensoru vereceğiz" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kanal D Ana Haber’in konuğu oldu. Mehmet Ali Birand ve Erhan Karadağ’ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, TBMM İnsan Hakları Komisyonu heyetinin Apaydın Kampı'nda yaptığı incelemelerle ilgili, “Eğer gidip orada askeri görmüyorlarsa demek ki bir sorun var. Yine bu ülkenin Dışişleri Bakanı şunu söyledi: 'O kamp dışında niye başka kamplara gitmediler de ille o kampa gitmek istiyorlar? Çünkü diğer kamplar serbest, oraya gidebilirlerdi'. Niye o kamp yasaktı, niçin aradan belli bir süre geçtikten sonra serbest oldu? Ve o kampta silahlı militanlar vardı, silahlı militanların fotoğrafları yabancı basında yer aldı. O kampta Özgür Suriye Ordusu'nun kaldığı kendi internet sayfasında ilan edildi, adres olarak gösterildi” diye konuştu.

Yabancı askerlerin Türk topraklarında bulunabilmesi için TBMM'nin izni olması gerektiğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, durumun anayasaya aykırı olduğunu ileri sürerek, “Bu, Yüce Divanlık bir suçtur. Bununla ilgili olarak Meclis açılır açılmaz ilgili bakan hakkında gensoru vereceğiz. Hükümet kesinlikle suç işlemiştir” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı