Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başkent'te 'dorse' alarmı!

3 Eylül 2012 Pazartesi günü yayınlandı Ankara'da, durumundan şüphelenilen TIR dorsesi emniyet birimlerini alarma geçirdi.

Bomba imha ekipleri, özel eğitimli köpeklerle yaptıkları bomba aramasının ardından özel hazırlanmış fünyeyi patlatacağı sırada TIR sürücüsü olay yerine geldi. Paniğe neden olan dorseden koli içinde yüklü plastik çıkarken, herkes rahat bir nefes aldı.

Olay, Altındağ Hipodrum Caddesi'nde dün gece meydana geldi. Gaziantep'te çalıntı araç ile bombalı saldırı yapılmasının ardından Ankara emniyeti, çalıntı ve şüpheli araçlar konusunda alarma geçti. Yol durumundan şüphelenilen yol kenarına bırakılmış TIR dorsesinin ihbarını alan polis ekipleri harekete geçti.

Dorsenin park edildiği yere gelen ekipler, yapılan incelemelerin ardından durumundan şüphelendikleri dorseyi bomba imha ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen bomba imha ekipleri, dorsenin yakınına sinyal kezici jammer cihazı yerleştirdikten Sonra özel eğitimli köpeklerle bomba araması yaptı. Dorsenin çevresi araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Herhangi bir patlama ihtimaline karşı itfaiye ekipleri olay yerine çağırıldı.

Bomba imha uzmanı yapılan incelemelerin ardından özel hazırlanmış fünyeyi dorsenin yan tarafına yerleştirdi. Bomba imha ekipleri fünyeyi patlatmaya hazırlandığı sırada TIR sürücüsü geldi. Polis ekipleri, sürücü ve yanındaki iki kişiyi GBT sorgusundan geçirdi. Yapılan sorgunun ardından sürücüden dorsenin açılması istendi. Dorseden kutu içine yüklenmiş plastik çıktı. Polis ekipleri bir süre daha inceleme yaptıktan Sonra herhangi bir olumsuzluğun olmadığını tespit etti. Yapılan çalışmaların ardından herkes rahat bir nefes alırken, ekipler normale döndü.

POLİSLER, ARACIN ALTINDA KALMAKTAN Son ANDA KURTULDU
Öte yandan, yapılan çalışmaları ve caddenin trafiğe kapatıldığını fark etmeyen Yenimahalle istikametine aşırı hızlı giden 06 DP 6238 plakalı bir sürücü, duramayarak polis aracına çarptı. Polis ekipleri, aracın altında kalmaktan Son anda kurtuldu. Otomobilin sürücüsü kaza yerinden hızla uzaklaştı. Ekipler, polis aracına çarparak kaçan otomobilin sürücüsünü bulmak için çalışma başlattı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı