Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Doktor sahte, öykü gerçek!

1 Eylül 2012 Cumartesi günü yayınlandı İstanbul’daki bazı hastanelerde irtibata geçtiği yaşlı hastalara kendini doktor olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı öne sürülen şüpheli, polisi de kandırmış.

' İsmail Yıldırım' ismini kullanan zanlının verdiği adrese giden polis, kapıyı gerçek İsmail Yıldırım açınca zanlının kendilerine yanlış bilgi verdiği gerçeğiyle yüzleşti. Gerçek kimliğin peşindeki araştırma ise bir suç makinesinin ilginç hikayesini ortaya çıkarttı.

Çeşitli hastanelerde tedaviye gelen yaşlı kadınları, kendisini doktor olarak tanıtıp, yardım edeceği vaadiyle dolandırdığı belirtilen zanlının peşine düşen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne bağlı ekipleri, İsmail Yıldırım adını kullanan zanlıyı 16 Ağustos’ta gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Ancak devam eden soruşturmada polis, hikaye içerisinde hikayelerle karşılaştı. Tutuklanan zanlının işlemleri için Bahçelievler’deki adresine giden polis, kapıyı gerçek İsmail Yıldırım açınca kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Yıldırım’ın bir süre önce kimliğini kaybettiğini söylemesi ve bunu verdiği ilanla belgelemesi üzerine tutuklanan kişinin gerçek kimliğinin peşine düşüldü. Benzer suçtan sabıkalı kişilere fotoğrafı gösterilen zanlının Karagümrüklü Rıza olduğu bilgisine ulaşan polis, semtte yaptığı soruşturmada da Rıza’nın 2008’de eşini kaybettiğini öğrendi. Gazisomanpaşa Yenidoğan Mezarlığı’ndaki Ayten Kılınç’ın mezarına ulaşan polis, tutuklanan kişinin dolandırıcılık ve sahtecilikten 13 kaydı bulunan Rıza Kılınç (32) olduğunu belirledi. Adeta suç makinesi çıkan Rıza Kılınç’ın yalanlarla örülü dünyası, eşinin ölümünün de soruşturulmasına neden oldu. Birçok yalanla karşılaşılması üzerine savcılığın, trafik kazasından öldüğü söylenen Ayten Kılınç’ın ölümünü araştırmak için soruşturma başlatacağı öğrenildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı