Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bombaların gölgesinde bayram

20 Ağustos 2012 Pazartesi günü yayınlandı Irak’ın kuzeyindeki Kerkük şehrindeki halk, Ramazan Bayramı’na bayram namazını ardından yakınlarının mezarlarını ziyaret etmekle başladı.

Kerkük halkı, bayram namazı için sabahın erken saatlerinde Nakışlı Minare Camii’ne akın etti. İmam Semir Fatih tarafından kıldırılan bayram namazı sonrası okuna hutbede başta Suriye’deki Müslümanlar olmak üzere bütün İslam alemi için dualar edildi. Namazın ardından Kerküklüler her yıl adet üzere yakınlarını mezarlarını ziyaret etti ve onlar için Fatiha okudu. Namazdan sonra Cihan Haber Ajansı’na konuşan İmam Semir Fatih, bütün Müslümanların Ramazan Bayramı’nın kutladı. Suriye’deki Müslüman kardeşlerini de dualarında unutmadığını söyleyen Fatih, “Suriye’deki kardeşlerimizin de o zalimin elinden kurtulmasını diliyorum.” dedi.

Camiye gelenlerden Muhammed Saleyi de bütün halkın bayramını kutladı. Yakınlarının mezarlarını ziyaret eden Hisam İzzettin ise “Kerkük’te her yıl kadınlar akşamda gelerek yakınlarımızın mezarlarını ziyaret eder. Erkekler ise sabah bayram namazından sonra gelir. Burada yakınlarımız, anne ve babamızın ruhuna Fatiha okuyoruz.” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı