Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Otobüsteki 'Gazi'

9 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı Hakkari’de terör örgütünün saldırısında yaralanan Jandarma Komando Er Erhan Yakut’un babası Cengiz Yakut, oğluna gösterilen ilginin yetersiz olduğunu belirterek, “Türk vatandaşı olmaktan utanıyorum.

Çıkartın beni Türk vatandaşlığından. Allah rızası için beni İsrail ve Rus vatandaşı yapın. Zengin olsaydım, oğlumu helikopterle getirirlerdi” diyerek sitem etti. Hakkari’ye bağlı Çukurca Karayolu üzerinde bulunan merkeze bağlı Geçimli Jandarma Karakolu ile Çukurca İlçesi Karataş Karakolu ve Darsinki Tepesinde bulunan askeri üs bölgesine teröristler tarafından eş zamanlı düzenlenen ve 6 asker ile 2 köy korucusunun şehit olduğu saldırıda yaralanan İnegöllü Jandarma Komando Onbaşı Erhan Yakut, evine döndü. Oğlunu şehir girişinde karşılayan baba Cengiz Yakut, yaralı oğlunun otobüsle gönderilmesine tepki gösterdi. Hain saldırıda belinden yaralanıp, roket isabet etmesi sonucu mevziden aşağı düşen, İnegöllü Jandarma Komando Onbaşı Erhan Yakut, Hakkari Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Van Askeri Hastanesinde götürülerek tedavi altına alındı. Buradaki tedavisinin ardından geri birliğine dönen yaralı askere 20 gün moral izni verildi.

Hakkari’den Van’a karayolu ile, Van’dan Ankara’ya ise havayolu ile gelen Erhan Yakut, başkentten otobüsle İnegöl’e gelmek için hareket etti. Babası Cengiz Yakut, Annesi Arzu Yakut, kız kardeşi Büşra Yakut, evlerinin karşısındaki petrol istasyonu önünde yaralı askeri beklemeye başladı.

Saat 05.00 sıralarında İnegöl'e gelen İnegöl'ü asker, ailesi ile kucaklaştı. 8.5 aylık asker Erhan Yakut'un babası Cengiz Yakut, oğlunun can güvenliksiz bir şekilde otobüsle evine gönderilmesine tepki gösterdi. Yakut ailesinin 3 çocuğundan tek erkek çocuğu olan Erhan Yakut'un, çatışma psikolojisinden kurtulamadığı gözlendi. “BENİ İSRAİL VATANDAŞI YAPIN” Gazi babası Yakut’u telefonla arayan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yakut’un sıkıntılarını dinledi. Muharrem İnce ile telefonda konuşan Baba Yakut, oğluna gösterilen ilgiye sitem etti. Kamyon şoförlüğü yapan Yakut, “Türk vatandaşı olmaktan utanıyorum. Çıkartın beni Türk vatandaşlığından. Allah rızası için beni İsrail veya Rus vatandaşı yapın. Müslüman olarak seviniyorum. Allah’ıma şükürler olsun. Ben zengin olsaydım bu olmazdı. Benim oğlum 60 gün eğitim aldı. Daha sonra askere gönderildi. Nasıl askerlik yapsın. Oğlumun yanında refakatçi yoktu. Zengin olsaydım, oğlumu helikopterle evime gönderirlerdi. Kendimden yana utanıyorum” diye konuştu.

TURHAN TAYAN DA ZİYARET ETTİ

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan ise, Hakkari’de 6 askerin şehit olduğu hain saldırıda yaralanan Bursalı Jandarma Er Erhan Yakut’un evine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Hükümetin acil olarak sınırda yaşananlar ve Suriye ile ilgili acilen bir açıklama yapması gerektiğini belirten Tayan, CHP’nin meclisin olağanüstü toplanma çağrısına başbakanın katılmayacağını söylemiş olmasının bu demokrasi saygısızlığının ve inançsızlığının bir eseri olarak değerlendirdi. Tayan, “PKK’nın Şemdinli’yi kurtarılmış bölge yapmak için sınır karakollarına canice saldırı düzenlemesinden duyduğumuz üzüntü sonsuzdur. 6 asker ve 2 askerin hayatını kaybettiği saldırıda gazimizi Erhan Yakut da yaralanmıştır. Kanın bir an önce durdurulması lazım. Ülkeyi bölmek isteyenlere karşı birlik olunması hususunda CHP her zaman elinden geleni yapmıştır. Suriye ve Güneydoğu’da yaşananlarla ilgili başbakanın, Dışişleri Bakanın kısacası hükümetin vekillere halka bilgi vermesi gerekir. CHP Salı günü vekilleri toplantıya çağırdı. Demokrasiye inanan herkesi bu toplantıya bekliyoruz” diye konuştu.

Başbakanın bu toplantıya katılmayacağının hatırlatılması üzerine Tayan, “Zaten başbakan şu ana kadar halkın ilgilendiren hiçbir meclis toplantısına katılmamıştır. Bu demokrasiye inançsızlığın ve saygısızlığın bir sonucudur. TBMM’den kaçarak bir yere varılmaz. Herkes gelip hesap verecektir. Bunun kaçışı yoktur” diye konuştu.

Ayrıca gazi babası Cengiz Yakut’un yaralı oğlunun otobüsle gönderilmesine verdiği tepkinin haklı olduğunu belirterek, TSK’nın bu konulara hassas davranması gerektiğini söyledi.

Gazinin otobüsle gönderilmesini eski bir bakan olarak tasvip etmediğini belirten Tayan, gazi Yakut’u değerlendirerek, “Vurgun yemiş halde büyük bir sarsıntı yaşamış, çok gergin, büyük yaraları var. Keleş sırtından girmiş gerekenler yapılıyor. Yanında TSK’dan da refakatçi gönderilmiş. Fakat özel bir vasıta ile gönderilse daha şık olurdu. Şehit ve gazi ailelerin tek isteği her zaman anılmak ve unutulmamak” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı