Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Bedelli'de son gün sürprizi!

17 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı 7 Kasım 2011'de başlayan bedelli askerlik ile ilgili başvurular sona erdi.

Milli Savunma Bakanlığı bedelli askerlik için başvuranların sayısını 66 bin olarak açıkladı.

Bedelli askerlikten yararlanabilmek isteyenlerin kimisi arabasını, bahçesini, arsasını, evini sattı, biriktirdiği altınları bozdu, kimisi kredi çekti, borç aldı. 'Sahibinden.com' verilerine göre, bedelli askerlik ile ilgili haberlerin çıktığı 7 Kasım 2011’den itibaren yaklaşık 400 kişi, bedelli ücretini ödeyebilmek için otomobil ve motosikletini satılığa çıkardı.

Siteda "Bedelli askerlik nedeniyle satılık" olduğu belirtilen 380 otomobil ilanı, 15 motosiklet ilanı bulunuyor. Satılığa çıkarılan otomobillerin ortalama fiyatı 19 bin 750 lira olarak şekillenirken, motosikletlerin ortalama fiyatı ise 2 bin 850 lira oldu. Satılık ilanlarının yanına ' O şimdi bedelli ' ifadelerinin yazılması ise dikkat çekti.

BEDELLİ İÇİN EN ÇOK İLAN VEREN İL İSTANBUL VE ANKARA
"Bedelli nedeniyle satılık" ilanlarının en çok verildiği il yüzde 26 ile İstanbul olurken, yüzde 14’le Ankara ikinci sırada yer aldı. Yüzde 5’le İzmir en çok ilan verilen iller sıralamasında üçüncü sırada yer alırken, İzmir’i yüzde 4’le Konya, yüzde 3’le Gaziantep izledi. Sahibinden. com’da bedelli askerlik yapmak isteyenlerin vasıta ilanlarının yanında emlak ve arsa ilanları da yer alıyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı