Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Darağaçlı basın toplantısı

8 Haziran 2012 Cuma günü yayınlandı Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, darağacı, kelepçe, sopa ve küçük yaştaki çocuklarla birlikte düzenlediği basın toplantısında 2011-2012 öğretim yılını değerlendirdi.

Hükümetin 4+4+4 eğitim sistemini eleştiren Koncuk, sistemin eğitimin sırtında kambur olacağını söyledi.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı uygulamalara dikkat çekmek için, masanın üzerine darağacı, kask, sopalar, kelepçeler, alyanslar, duvaklar, diplomalar, maaş bordroları ve KPSS kitapları dizildi. Küçük yaştaki çocuklarda yeni eğitim sistemine dikkat çekmek üzere açıklamanın yapıldığı salonda yerini aldı. Çocuklar açıklama boyunca burada oyun oynadı. 2011-2012 öğretim yılının yanlışlıklarla dolu olduğunu belirten Koncuk, eğitim sisteminin maceraya atıldığını söyledi.

4+4+4 eğitim sisteminin büyük kazalara sebep olacağını ve sistemin ısrarlarına rağmen kabul edilmesini eleştiren Koncuk, "Kulak tıkanarak kabul edilmesi Türk Milli Eğitim tarihinde not düşülmesi gereken bir olaydır. 2011-2012 öğretim yılında uygulanması planlanan sistemle 50 bin sınıf öğretmeni norm kadrosu fazlası olacaktır. Bunu hesap edemeyenler, öngörü sahibi olamayanlar 4+4+4 sistemini büyük bir aşk ile desteklemiş ve sınıf öğretmenlerinin norm kadro fazlası olmayacağını iddia etmiştir." dedi.

Sınıf öğretmenlerinin norm kadro fazlası durumuna düşmemesi için mutlaka önlem alınması gerektiğini belirten Koncuk, sendika olarak taleplerini şöyle sıraladı: "İsteğe bağlı olarak branş öğretmenliğine geçmek isteyen öğretmenlerin dışında kalan ve bulundukları okullarda norm fazlası durumuna düşen sınıf öğretmenleri için Norm Kadro Yönetmeliği'nde değişiklik yapılarak, bulundukları okulda norm kadro ile ilişkilendirilinceye kadar 5 yıl boyunca muhafaza edilmelerinin sağlanmasıdır. 5 yıl sonunda norm kadro ile ilişkilendirilmeyen sınıf öğretmenleri yine isteğe bağlı olarak, istemeleri halinde, branşa geçme isteklerinin 5 yıl sonunda tekrar gündeme getirebilirler. 5 yıl sonunda hala 'Ben sınıf öğretmeni olmak istiyorum' diyen arkadaşımız varsa, onunda o yerleşim yerinde bir uygun okula tayini yapılabilir." Okula başlama yaşının 66 aya çekilmesinin sıkıntılı olduğunu dile getiren Koncuk, daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın kanunun aksine bir düzenleme yaparak 66-72 ay aralığında olan çocukların zorunlu ilköğretime başlayacağını açıklamak zorunda kaldığını belirtti.

'AĞUSTOS’TA 100 BİN ATAMA BEKLİYORUZ'
Ataması yapılmayan öğretmenlerin sorun olarak durduğunu kaydeden Koncuk, OECD ülkeleri baz alındığında 200 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini dile getirdi. Öğretmen ihtiyacının mutlaka karşılanması gerektiğini ifade eden Koncuk, Öğretmen atamasıyla ilgili Kanun Teklifi’nin hazırlandığını ve bugüne kadar bir defada yapılan atamaların çok üzerinde bir atama yapılacağını kaydetti.

Öğretmen atamaları için radikal karaların alınmasının altını çizen Koncuk, "Ağustos'ta 100 bin öğretmen atanması talebimiz vardı. O talebimiz devam ediyor. Bu talebimize uygun bir atama inşallah gerçekleşir. Ataması yapılmayan öğretmenlerimizin, işsiz gençlerin canlarına kıymalarını istemiyoruz. Bu ülkeyi yönetenler bu acıyı yüreklerinde duyarak, bir anne baba olarak, ıstırabı yüreklerinde duyarak, Türkiye'nin bütçe imkanlarını sonuna kadar zorlayarak, öğretmen ihtiyacımızı karşılamak adına ve bu çocuklarımızın adına bu Pazar bir atama yapmalıdır." ifadelerini kullandı.

'ÖĞRETMENLER SBS'Yİ BOYKOT EDEBİLİR'
Öğretmenlere yönelik yapılan saldırıları da hatırlatan Koncuk, öğretmenlerin okula artık kask takarak gitmek zorunda kalacağını söyledi.

32 öğretmenin gelecek kaygısı yüzünden intihar ettiğini hatırlatan Koncuk, “Biz öğretmeni kaybetmiyoruz. Biz, öğretmenle beraber toplumun geleceğini kaybediyoruz. Türk Milli Eğitimi öğretmenlerin değersizleştirilmesiyle nereye gidiyor?" dedi.

Öğretmenlerin sınavları boykot etme hazırlığında olduğunu aktaran Türk Eğitim-Sen Başkanı, öğretmenlerin bu Pazar yapılacak SBS sınavını boykot edeceklerini ifade etti.

Basın toplantısının ardından darağacının çocukların bulunduğu ortamda olmasıyla ilgili bir gazetecinin soru yöneltmesi üzerine Koncuk, "Çocukların yaşı darağacı kavramını bilecek yaşta değil. Yaşları soyut, somut kavramları kavrama noktasında olmadığı için bir problem söz konusu değil." cevabını verdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı