Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Her kürtaj bir Uludere''

27 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kürtajı bir cinayet olarak görüyorum.Bu ifademe karşı çıkan bazı çevrelere de medya mensuplarına da sesleniyorum. Yatıyor, kalkıyor 'Uludere' diyorsunuz. Her kürtaj bir Uludere’dir. Anne karnında bir yavruyu öldürmenin, doğumdan sonra öldürmekten ne farkı var?" dedi.

Erdoğan, Ankara’da gerçekleştirilen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmadan sezeryan ve kürtaj konusundaki düşüncelerini dile getirdi. Kendisinin sezeryanle doğuma karşı bir Başbakan olduğunu söyleyen Erdoğan, sezeryanle doğumun 'özellikle planlı yapılan bir iş olduğunu” ifade etti.

Sezeryan için "Bu ülke nüfusunun artmaması için atılan bir adım” olduğunu beliten Erdoğan, şöyle konuştu:
"Bununla bir ülkenin nüfusu bir yerde durduruluyor. Bunun mücadelesini hep birlikte vermeye mecburuz. Bu milleti dünya sahnesinden silmek için sinsice bir plan olduğunu bilmeliyiz. Biz siyasi rant peşinde değiliz, bu medeniyet muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacak, çıkmalıdır. Genç dinamik nüfusa ihtiyacımız var. İnsan ekonominin temelidir. İnsan varsa sermeye var, insan varsa emek var, tüketim var yönetim var. İnsan yoksa hiçbiri yok. Onun için çok gayret edeceğiz ve genç nüfusu artırmanın gayreti içinde olacağız. Aksi takdirde ihtiyar bir nüfusla geri düşeriz. Şimdi dünyada örnek gösterilen bir ülkeyiz. 2023’te de dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olacağız."


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı