Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Emekli askerler eylemde

27 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı Emekli Uzmanlar Derneği (EMUZDER) üyeleri, özlük haklarına dikkat çekmek için aileleriyle Abdi İpekçi Parkı’nda eylem yaptı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden aileleriyle birlikte gelen EMUZDER üyeleri sabah saatlerinde Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı’nda toplandı. Elerinde Türk bayrağı ve ‘Uzman erbaşlara da sahip çıkın’ dövizleri bulunan kalabalık, ‘Hakkımızı isteriz’ şeklinde slogan attı.

Özlük haklarının iyileştirilmesini isteyen uzman çavuşlar ve aileleri tepki için keplerini yere fırlattı. Bir süre sonra buradan alınan kepler, parkta bulunan oturma yerlerine bırakıldı.

Eyleme katılan emekli uzmanlar, gösterilen tepkinin halk ve uzman çavuş eşleri, çocuklarının ortak tepkisi olduğunu, herkese verilen hakkın kendilerine de verilmesini istedi. Toplanan çocukların gazi ve şehit çocuğu olduğunu belirten yetkililere seslenen başka bir eylemci ise uzman çavuşların dağda, bayırda mücadele ettiğini ancak sosyal faaliyetlere gelince ordu evlerine bile alınmadığını söyledi.

Yapılan açıklamanın ardından Başkent’te toplanan uzman çavuşlar ve aileleri, Anıtkabir’i ziyaret etmek üzere Abdi İpekçi Parkı’ndan ayrıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı