Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Parlamentoda bar kavgası

26 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı Yaşanan kavgalarla sık sık dünya gündemine gelen Ukrayna Parlamentosu’nda tarihi bir gün daha yaşandı.

Ukrayna milletvekillerinin yumruklu ve gırtlak gırtlağa resmi dil kanunu görüşmesi, Parlamento Başkanı Volodımır Litvin’i zor durumda bıraktı. Ülkede resmi dilin yalnızca Ukraynaca mı, yoksa Rusça'yla birlikte 2 dil olmasıyla ilgili tartışmalı kanun tasarısı, parlamentoda gergin anların yaşanmasına sebep oldu. Eski Başbakan Yulya Timoşenko'nun tutukluluğu sebebiyle gerginliğin yükseldiği mecliste yumruklu kavgalar yaşandı. Genel Kurul salonu arenaya döndü. Ukrayna Parlamento Başkanı Litvin’in, “Siyasi histeri” olarak nitelediği resmi dil tartışmaları, her seçim döneminde puan toplama aracına dönmüştü. Siyasi uzmanlar, Bölgeler Partisi milletvekillerinin yine bir seçim öncesinde bu kanun tasarısını sunmasına şaşırmadıklarını ifade etti.

Parlamento kubbesi altındaki kavgalarda, kanun tasarısı sahibi iktidardaki Bölgeler Partisi milletvekili ve “Rusça da resmi dil olmalı mı?” polemiğinin ünlü simalarından Vadim Kolisniçenko hedefteydi. Kolisniçenko, parlamentodan dışarı çıktığında da hedef olmaktan kurtulamadı. Huruşevskiy Caddesi’nde toplanan göstericiler arasından atılan bir spor ayakkabısı milletvekili Kolisniçenko’ya isabet etti. Çıkan kavgada yaralanan milletvekilleri hastaneye kaldırıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı