Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Fuhuş ajandası' paniği!

19 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı Ankara'da iş bulma vaadiyle yurt dışından getirdikleri kadınlara fuhuş yaptırdıkları öne sürülen bir suç örgütüne yönelik ‘Uçurum’ operasyonunda, 28 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 6 aylık çalışma sonucu fuhuş çetesini çökertti. Ahlak polisi bir televizyon dizisinden esinlenerek operasyona ‘Uçurum’ adını verdi. Harekete geçen ekipler, çeşitli adreslere yaptıkları operasyonlarda çete lideri Ali D.’nin de aralarında bulunduğu 13’ü yabancı uyruklu 28 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınan zanlılardan Ukrayna uyruklu Ksnnna L. ve Melisa K.’nin çeteye internet ortamından veya ülkelerindeki arkadaş çevresinden fuhuş amaçlı kadın topladığı belirlendi. Aralarında ana okul öğretmeni, mühendis, iç mimar ve sporcuların olduğu kadınların pasaportlarına el konulup, fuhşa zorlandığı tespit edildi. Çetenin, ayrıca müşterilerin beğenmediği kadınları da ülkelerine geri gönderdiği kaydedildi. Emniyette sorgulanan kadınların çeteden şikâyetçi olduğu ve “Bizi kandırıp fuhşa zorladılar.” dediği bildirildi.

Gözaltına alınan kadınlar, ifade ve doktor raporlarının alınmasının ardından sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Türk vatandaşı olan kadınlar ise serbest bırakıldı. Bazı kadınlarda frengi ve sarılık hastalığının bulunduğu belirlendi. Emniyette sorguları tamamlanan ve çete liderinin de aralarında bulunduğu 11 kişi ise mahkemeye sevk edildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı