Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kılıçdaroğlu-Tekin tokalaştı

13 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Milletvekili Gürsel Tekin, partinin il kongresine katılmak için Kırşehir'e geldi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Tekin'in istifası ile ilgili olarak, “Parti içinde çekişme, tartışma olmaz. Kesinlikle buna müsaade etmem” dedi.

Kılıçdaroğlu, Cihan Kırmızıgül'ün hapis cezasını ise Türkiye'de yargının olmamasının göstergesi olarak değerlendirdi.

Aşıkpaşa Spor Salonu'nda düzenlen kongrede konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Yaşasın tam bağımsız Türkiye', 'İnadına sol, inadına CHP' sloganları ile kürsüye geldi. Kılıçdaroglu, “Yazar, aydınların konuşamadığı 21'inci yüzyılda, 'Silivri Toplama Kampı' oluşturuldu. CHP iktidar olduğunda önce demokrasi ve özgürlüğü getirecek bu ülkeye. Demokrasi ve özgürlüğü getirmenin yolunu bulup yargı bağımsızlığını sağlayacağız. Yargıç, vicdanı ile karar verecek. Yargıcın verdiği karar, halkın vicdanında kabul görecek. 'Poşu taktı' diye bir gence 11 yıl ceza verirseniz, orada yargı yoktur. İşten atılan, korkudan yazamayan gazeteciler var. Bu düzene son vereceğiz” dedi.

Yüzde 10 seçim barajını kaldıracaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeyi demokrasi ayıbından kurtaracağız. Siyasi Partiler Yasası'nı değiştireceğiz. Saydam hale getireceğiz. Demokrasi ve özgürlük hava gibidir. Yoksulluk yiyecek dağıtma bitmez. Kömür- makarna dağıtmakla bitmez. Sosyal devleti yeniden inşa ederek yoksulluğu bitireceğiz” diye konuştu.

Yarının Anneler Günü olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Yoksul annelerin de bu ülkede yaşamasının yolunu açacağız. Amacımız, kimsenin yoksulluğunu afişe etmeden herkesin sosyal devletin koruması altında bankadan parasını alıp harcamasıdır” şeklinde konuştu.

Süt zehirlenmelerine değinen Kılıçdaroğlu, “Beceriksiz bir iktidar bu. Aynı zamanda bereketsizler. Bir milletvekili yürekli olmalı, o ilin sorunu, çıkar kürsüye adam gibi söyler” ifadelerinde bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın İnönü'ye dair açıklamalarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “İnönü zamanında Kuzey Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçirilmedi. CHP tüm ülkelerle sağlıklı politika güdecektir. Barışın dilini kullanacağız. 'Savaşa hayır' diyen tek parti CHP'dir. Sanatçı, medya, vatandaş, üniversite üzerinde baskı var. Bunları kaldırmak bizim namus borcumuzdur” diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti içi ayrılıklar konusunu da değerlendirdi. “Bu parti barışın dilini kullanacak. Ülkenin sorunlarını dile getirecek. Ülkenin sorunlarına çözüm getirecek. Eski alışkanlıklarımızı çöp sepetine atacağız. Partimiz çözümleri her yerde anlatacak. Bu bizim ülkemiz. Bu ülkenin insanları çözecek. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Onlar kavga ediyor, biz etmeyeceğiz, kin tutuyorlar, biz tutmayacağız. Kin tutanları, toplumu ayıranları siyasetin sahnesinden silmek benim olduğu kadar sizin de görevinizdir” diyen Kılıçdaroğlu, Suriye konusuna da değindi.

Kılıçdaroğlu, Suriye’deki duruma da değinerek, “Suriye'de hiç değilse toplama kampı yok. Senin ülkende toplama kampı var. Müslüman Müslüman'a kurşun sıkar mı? Her yerde özgürlük olsun isteriz, Suriye'de de başka yerde de demokrasi isteriz. Bu savaş kışkırtıcılığıyla olmaz. Neymiş ABD emir vermiş. Taşeronluğu reddediyoruz. Bağımsız Türkiye adına reddediyoruz. Irak'da demokrasi için girdiler. 1 milyon Müslüman katledildi, binlerce kadına tecavüz edildi. Şimdi aynı senaryoyu Suriye için oynuyorlar. Şimdi Suriye'ye nasıl gireceğiz, onun mücadelesini veriyoruz. Sorunlar kanla değil, barışla çözülür” ifadelerini kullandı.

Konuşma sonrasında Kılıçdaroğlu’na, Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin tarafından, üzerinde Ahi Evran'ın sözlerinin yazılı olduğu bir tablo ile plaket hediye edildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı