Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Taksim'de G.Saray mitingi

3 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı Beyoğlu’nda toplanan Galatasaraylı taraftarlar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nin futbolda şike iddialarına yönelik aldığı kararı protesto etmek için yürüdü.

İstanbul Valiliği’nin izin vermemesine rağmen gerçekleştirilen yürüyüşte, polis ile taraftarlar arasında gerginlik yaşandı. Taksim Meydanı’nda basın açıklaması yapan grup, olaysız dağıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nin, futbolda şike iddialarına yönelik aldığı kararı protesto etmek isteyen Galatasaraylı taraftarlar, İstanbul Valiliği’nin izin vermemesine rağmen Galatasaray Meydanı’nda toplandı.

Polis, valilik kararı doğrultusunda Galatasaray Meydanı’nda taraftarın önünü kesti. Takviye çevik kuvvet ekiplerinin gelmesiyle gerginlik arttı. Polis müdürleri ile grup arasında yürüyüş konusunda uzun süre pazarlık yaşandı. Polisin tüm uyarılarına rağmen grup dağılmamakta ısrar etti. Taraftar sayısının giderek artmasıyla polis, barikatı açarak grubun yürüyüşüne izin verdi. Grup yürüyüş boyunca TFF ve Fenerbahçe aleyhine sloganlar attı. Yürüyüş sırasında caddeye atılan maytap, torpil ve meşaleler paniğe neden oldu. Kızgın taraftarların zarar vermesi ihtimaline karşı Demirören Alışveriş Merkezi kapatıldı.

AVM önünde çok sayıda çevik kuvvet ve TOMA aracı bekletildi. Meydana ulaşan yaklaşık 4 bin taraftar, bir süre oturma eylemi yaptı. Burada yapılan basın açıklamasında federasyonun kararı protesto edildi. Federasyonu istifaya davet eden taraftarlar daha sonra Taksim’deki ana caddeyi trafiğe kapattı. Metro ile meydan arasında toplanan taraftarlar uzun süre slogan attı. Metro’nun da kapanmasıyla polis harekete geçti. Grubun etrafını çevreleyen polis müdahale için hazırlık yaptı. Polis müdürleri ile Galatasaraylı amigolar arasında geçen görüşmelerin ardından, polis müdahaleden vazgeçti. Yaklaşık bir saat boyunca metro önünde bekleyen taraftarlar polisin ikazlarıyla eylemlerine son verdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı