Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Korkutan' sağlık ocağı

3 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı Adana'da Lions Kulübü tarafından yaptırılarak Ali Sağlığı Merkezi olarak kullanılması için İl Sağlık Müdürlüğü'ne verilen binanın duvarlarında çatlaklar oluşmasına rağmen muayene devam ediyor.

Adana'da yaklaşık 15 yıl önce Adana Lions Kulübü tarafından Kazım Karabekir Mahallesi'nde yaptırılan sağlık ocağı , Adana İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredildi . Aradan yıllar geçtikten sonra sağlık ocakları aile sağlığı merkezilerine dönüştürüldü . Sağlık ocağının ismi bu nedenle Kazım Karabekir Aile Sağlığı Merkezi olarak değişti . Sağlık merkezinde birkaç mahalle birden sağlık hizmeti almaya başladı .

Ancak aradan birkaç yıl geçtikten sonra sağlık merkezinin duvarlarında çatlaklar oluşmaya başladı .

Çatlaklarsıva ile kapatıldı ancak kapatılan yerler aynı yerlerden yine çatlamaya başladı .

Bu yıl çatlaklar iyice açılmaya başlayınca sağlık merkezinin iki odası kullanılamaz hale geldi ve boşaltıldı . Ancak çatlaklar diğer odalarda da oluşmaya başladı .

Çocuklara aşırı vurulan odanın duvarları komple çatlaklarla doldu . Buna rağmen bu odada hizmet verilmeye devam edilirken , ara koridorda da derin çatlaklar oluştu . Sağlık merkezinde çalışan doktor ve hemşireler , durumu İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirdi . İl SağlıkMüdürlüğü , Lions Kulübü ile görüşerek binaya gerekenin yapılmasını istedi . Bunun üzerine Lions Kulübü binaya mühendis gönderdi . Mühendisler yaptıkları incelemede drenaj problemi olduğunu tespit ederek , binanın temelinde toprak yüzeyine gelen suyu ve yandan gelen sızıntılarla gelen fazla suyu atamadığını , bu nedenle duvarlarda çatlaklar oluştuğunu , binanın direklerinde ve kolonlarında bir şey olmadığını bildirdi . Ancak aradan yıllar geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı.

Binada görev yapan doktor ve hemşireler ile muayeneye gelen vatandaşlar , sağlık merkezine gelmeye korktuklarını belirttiler . İğne yaptırmaya gelen Süleyman Kaya isimli vatandaş , sağlık merkezine gelmeye korktuklarını ancak başka gidecek yer olmadığı için buraya geldiklerini belirterek , ' Burada sağlık hizmeti olmaz ama veriyorlar . Buranın bir an önce taşınması ya da yerine başka bir binanın yapılması gerekiyor ' dedi .

Hastanede çalışan görevliler , zor şartlar altında hizmet verdiklerini ifade ederek , buraya gelen ekibin binanın çürük mü sağlam mı olduğuna bakmadan maliyet hesabı yaptığını , binanın tadilat masrafının yüzde 40'ı geçmesi halinde yıkacaklarını , aksi halde tadilat yapılacağını söylediklerini kaydettiler . Görevliler yapılan çalışma sonunda tadilatın yüzde 40'ın altında kaldığı için yıkılmamasına karar verildiğini ifade ettiler . Konuyla ilgili sağlıktan sorumlu Adana Vali Yardımcısı Adem Yılmaz , sağlık merkezinin Lions Kulübü tarafından yaptırıldığını , bu nedenle binayla ilgili sorumluluğun onlarda olduğunu ancak kendilerinin de binanın yapılıp yapılmayacağını takip edeceklerini söyledi .

Adana Lions Kulübü Dönem Başkanı Taner Canatar ise , konunun kendilerini ocak - şubat ayı gibi bildirildiğini , bunun üzerine hemen sağlık merkezine gittiklerini söyleyerek , ' Gerçekten bende bir hekimim , sağlık merkezinin durumu içler acısı . Orada çalışmak zor . Ama bizim mühendislerin yapmış olduğu çalışmada bir drenaj problemi olduğu ortaya çıktı . Çatlaklar olmasına rağmen direklerin ve kolonların sağlam olmasından dolayı tadilat yapılacak . Tadilat için de yağmurların durmasını bekliyoruz . Yaz aylarındabaşlayacak çalışma sanırım eylülde biter . Bu arada sağlık merkezinde muayenenin durdurulup durdurulmaması Sağlık Müdürlüğü'ne kalmış , o bizim görevimiz değil ' diye konuştu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı