Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Atalay 'Silahı sonlandırmayan bir çalışmanın içinde olmayız'

25 Mart 2013 Pazartesi günü yayınlandı Afyonkarahisar'da konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecinin belirlenen planlar dahilinde yürütüldüğünü belirterek, bu süreçte milleti ve şehit ailelerini rahatsız edecek hiçbir kararlarının, pazarlıklarının ve girişimlerinin olmayacağını söyledi.

Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Kırıkkale AK Parti İl Teşkilatı hizmet içi eğitim toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, devletin geçmişte büyük yanlışlar yaptığını, iktidara geldiklerinde Türkiye’yi normalleştirdiklerini belirterek, “Çözüm sürecinde Kürt kardeşlerimizin sorunlarıyla ilgili politikamız, partimizi kurarken söylediğimiz meseledir. O gün ne söylediysek bugün onu yapıyoruz. Kürt vatandaşlarımız elinden alınmış haklarının garantisi de biz olacağız, dedik. Her kesimin hak ve hukukunu iade etmek için çalıştık. Hükümetimiz, terörle irtibatlı zemini yok etmek için birçok adım attı. Bizler bu duyguları biliyoruz. Her köye, şehre şehitlerimiz geldi. Farklı duygularımız var. Biz daima haktan ve adaletten yana olduk. Nereden bakarsanız bakın haksızlıklar vardı, biz buna karşı olduk. AK Parti büyük bir risk alıyor, bunu kimse alamaz, biz dertliyiz. Bütün sorunları çözmek istiyoruz, Türkiye’yi büyüttük, bunu bilelim. Terör ayağımızda pranga gibi uluslararası alanda kullanılıyor. Türkiye’yi sevmeyenler bunun bitmesini istemiyor” dedi.

"HER ŞEY KONTROLÜMÜZ ALTINDA"

Başlangıcından itibaren itibaren çözüm süreci hususunda her şeyin hükümetin kontrolünde olduğunu aktaran Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Bizler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında oturup çalışıyoruz. Bizi kime ne rol verirsek onu oynuyor. Geri çekilme süreci, yurt dışına çekilme sürecinin başlangıç takvimi. Bu konularla ilgili akil adamlar mekanizması oluşturulacak. Bunlar Türkiye’de değişik kesimlerden kendisine güven duyulan kişileri ve kurumların temsilcilerinden olacak sivil toplumdan akademisyenler, iş aleminden çalışanların temsilcileri olacak. Yurt dışına çıkışlar, milletin güvendiği bu akil adamlar tarafından yürütülecek, gözetlenecek. Suç işlemeyenlerin hali ise sonraki durum. Milletimizi rahatsız edecek hiçbir kararımız, hiçbir pazarlığımız ve şehit ailelerini rahatsız edecek hiçbir girişimimiz olamaz. Türkiye’yi kardeşlik ve huzurla yaşadığını o güzel günlere kavuşturmak istiyoruz. Türkiye bu beladan kurutulduğunda çok büyüyecek geleceğe daha emin adımlarla ilerleyecek. Bütün boyutlarıyla çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"MUHALEFETE KAPIMIZ HALA AÇIK"

Atalay, çözüm sürecinde muhalefet partilerine hala kapılarının açık olduğunu kaydetti.

Tek şanssızlıklarının Meclis'te iki muhalefet partisi bulunması olduğunu aktaran Atalay şöyle konuştu: "Bütün ülkelerde bu sorunlar çözülürken muhalefet partileri iktidarlara yardımcı olmuş. Bizim beklediğimiz ucuz iç siyasi malzemesi yapılmasın. Ajite edecek duygu sömürüsü yapabilirsiniz ama bunun çözüme bir faydası olmaz, zararı olur. Biz çağrıda bulunduk, 'Kapımız açık, gelin bu süreci birlikte yürütelim' diye. Üç kişi sizden, üç kişi bizden bir araya gelsin, iş birliği yürütelim, dedik. Yani muhalefetle irtibatlara açığız. MHP'den randevu istedik yazılı, onlar da yazılı olarak, 'Vermiyoruz' dedi.

Onlardan da beklentimiz, yanlış beyanlarla toplumu ajite etmemeleridir.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı